Ελεύθερη και Ανοιχτή Εκπαίδευση – Virtual & On-Campus Summer University

{mosimage}Το FLOSScom έργο διερευνά τις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (Free / Libre Open Source Software – FLOSS) σαν μαθησιακά περιβάλλοντα και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Minerva. Στο έργο FLOSScom συνεργάζονται η Εταιρία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Α.Ε. και το Εργαστήριο Γλωσσών Προγραμματισμού & Τεχνολογίας Λογισμικού/ Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άλλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Αντικειμενικός σκοπός του FLOSScom έργου είναι η προσπάθεια για διερεύνηση και μεταφορά των παραγόντων επιτυχίας αυτών των κοινοτήτων στην τυπική εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα λειτουργήσει ένα “Virtual & On Campus Summer University” με έναρξη την 3η Ιουλίου. Το “Virtual & On Campus Summer University” είναι μία συνεδρία ελεύθερης πρόσβασης 12 εβδομάδων με αντικειμενικό σκοπό να αναπτύξει ένα σύνολο εργαλείων και τεχνικών (toolkit) «Μαθαίνοντας με τον Open Source τρόπο». Το “Virtual & On Campus Summer University” θα διεξαχθεί συνεργατικά με τον «επίτιμο καλεσμένο» του, την κοινότητα Ubuntu, τη διάσημη Linux distribution κοινότητα με τα 320.000 ενθουσιώδη μέλη!

Για Περισσότερες Πληροφορίες: www.flosscom.net

Ελεύθερη και Ανοικτή Εκπαίδευση

“Virtual & On Campus Summer University”

Λάβε μέρος ΤΩΡΑ!

 

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικό πρόγραμμα FLOSSCom διερευνά τις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (Free / Libre Open Source SoftwareFLOSS) σαν μαθησιακά περιβάλλοντα. Το έργο στοχεύει να καθορίσει τις αρχές των FLOSS κοινοτήτων που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα γνωστά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, για παράδειγμα, το πώς το μοντέλο των διαδικτυακών κοινοτήτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης. Οι κοινότητες FLOSS αναφέρονται συχνά σαν τα καλύτερα παραδείγματα ανοικτής και ελεύθερης εκπαίδευσης, όπου χιλιάδες συμμετέχοντες διαφορετικού εκπαιδευτικού υπόβαθρου και από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, δουλεύουν μαζί σε ομάδες εργασίας αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας νέα ή υπάρχοντα συστήματα (ομαδική εργασία και μάθηση).

Μεταφέροντας αυτό στην εκπαίδευση θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να μαθαίνει χωρίς κόστος και για όλη του τη ζωή. Στις κοινότητες FLOSS μπορεί να βρεί κανείς ενήμερες μαθησιακές πηγές που παρέχονται από την κοινότητα για την κοινότητα και ενσωματώνονται σε ένα μεγάλο υποστηρικτικό δίκτυο, και οι οποίες παράλληλα παρέχονται εθελοντικά από τα μέλη της κοινότητας στα πλαίσια μιας συνεργατικής αντίληψης.

Αντικειμενικός σκοπός του FLOSScom έργου είναι η προσπάθεια για διερεύνηση και μεταφορά των παραγόντων επιτυχίας αυτών των κοινοτήτων στην τυπική εκπαίδευση. Το FLOSScom πρόγραμμα αποτελείται από εταίρους από 4 Ευρωπαϊκά κράτη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Minerva για την εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα λειτουργήσει ένα Εικονικό και Τοπικό Θερινό Πανεπιστήμιο με έναρξη την 3η Ιουλίου. Το Θερινό Πανεπιστήμιο είναι μια συνεδρία ελεύθερης πρόσβασης 12 εβδομάδων με αντικειμενικό σκοπό να αναπτύξει ένα σύνολο εργαλείων και τεχνικών (toolkit) με θέμα “Μαθαίνοντας με τον Open Source τρόπο”.

Το Θερινό Πανεπιστήμιο θα διεξαχθεί συνεργατικά με τον “επίτιμο καλεσμένο” του, την κοινότητα Ubuntu, τη διάσημη Linux distribution κοινότητα με τα 320.000 ενθουσιώδη μέλη!

Ένθερμα συνιστούμε στους φοιτητές να αρπάξουν την ευκαιρία και να συνεργαστούν με ειδικούς από όλο τον κόσμο. Όλοι πρέπει να αισθανθούν ελεύθεροι να φέρουν τη γνώση τους, τις σκέψεις τους και την ενέργειά τους, χωρίς δίδακτρα ή προϋποθέσεις εγγραφής. Η πρόσκληση αυτή είναι ανοικτή σε φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και άλλους που έχουν λίγη ή πολλή εμπειρία στις FLOSS κοινότητες.

Σαν ανταμοιβή για τη συμμετοχή τους, 10 συμμετέχοντες που θα επιδείξουν υψηλή αφοσίωση στο πρόγραμμα και στο “Εικονικό και Τοπικό Θερινό Πανεπιστήμιο” θα προσκληθούν σε μια Διεθνή Ημερίδα στην Πορτογαλία που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2008! Το πρόγραμμα FLOSScom θα καλύψει το κόστος μεταφοράς και διαμονής τους! Όλοι όσοι συμμετάσχουν εθελοντικά στο έργο και μας βοηθήσουν να κάνουμε το “Εικονικό και Τοπικό Θερινό Πανεπιστήμιο” μια επιτυχημένη διοργάνωση, θα λάβουν ένα ecertificate από όλους τους FLOSScom εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το FLOSScom έργο: www.flosscom.net

Summer University Course Development Space: http://wiki.ubuntu.com/flosscom

Summer University Work Space at Ubuntu / Launchpad: http://launchpad.net/flosscom

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com