Αντί ανεκδότου: περί “ανοίγματος κώδικα” από τη Microsoft…

Παρά τις τυμπανοκρουσίες που επικράτησαν στο διεθνή τύπο (οι οποίες εκαναν την εμφάνισή τους και στην ιστοσελίδα του Infosociety.gr ) σχετικά με την ανακοίνωση της Microsoft για την πρόθεσή της να επιτρέψει την πρόσβαση σε μέρη του πηγαίου κώδικα δημοφιλών της εφαρμογών (Windows, Office, κλπ), “ώστε να αυξήσει την ανοιχτότητα των προϊόντων της και να προωθήσει μεγαλύτερη διαλειτουργικότητα και επιλογή” (βλ. εδώ ), τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν πρέπει πλέον να πείθουν κανένα.

«Παρ’ όλο που κάθε κίνηση προς γνήσια διαλειτουργικότητα είναι ευπρόσδεκτη, δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft ανακοινώνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Και στο παρελθόν αντίστοιχες ανακοινώσεις της εταιρείας, όχι μόνο δεν αποδείχτηκαν επωφελείς αλλά αντιθέτως έβλαψαν τη διαλειτουργικότητα”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Free Software Foundation Europe (Για περισσότερα βλ. εδώ ). Την άποψη της Microsoft για το “ανοιχτό” την έχουμε άλλωστε σχολιάσει σε προηγούμενες καταχωρήσεις .

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com