Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τη διαδικτυακή παρουσία

Υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι παρακάτω πέντε προτάσεις:


1) Πρόταση 3nity, Φιλόδοξη πρόταση, όμως το προτεινόμενο λογότυπο διακρίνεται από ασάφεια και ανώφελη πολυπλοκότητα.  Γιαυτό το λόγο, η υλοποίησή του σε διάφορα μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) κρίνεται προβληματική.

2) Πρόταση Αδαμόπουλος, κλπ., Η πρόταση δανείζεται την ιδέα του πουλιού από το τωρινό λογότυπο της ΕΛΛΑΚ, τη χρησιμοποιεί όμως με ένα τρόπο περιγραφικό και διακοσμητικό. Το τελικό αποτέλεσμα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για αναπαραγωγή σε διάφορα μέσα.  Αντίστοιχα, η πρόταση για την ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται από χαμηλές προδιαγραφές χρηστικότητας.

3) Πρόταση Emvion design, Αντώνης Πουπουλίδης, Πρόκειται ουσιαστικά σειρά πέντε διαφορετικών προτάσεων και παραλλαγών τους, οι οποίες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα επιδέχονται ανάπτυξη/βελτίωση.  Λιγότερο κατάλληλες,  αν και αισθητικά ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις με το πουλάκι και την κλειδαρότρυπα,  ενώ πιο εξελίξιμες είναι αυτές με το cd-ανοιχτή κλειδαριά και τον ανοιχτό κύκλο.

4) Πρόταση Γιάννης Φετάνης, Διακρίνεται από ιδιαίτερη πρωτοτυπία και είναι στοχευμένη προς ένα κοινό ανθρώπων «μυημένων» στην οπτική επικοινωνία μέσω συμβόλων που σχηματίζονται από σημεία στίξης και άλλα τυπογραφικά στοιχεία.  Αρνητικό στοιχείο θεωρείται η πιθανή δυσκολία αποκρυπτογράφησης και ερμηνείας του λογότυπου από μη μυημένους στην οπτική αυτή γλώσσα, με πιθανό αποτέλεσμα να μην προσεγγίζονται εύκολα ομάδες έξω από τον «σκληρό πυρήνα» της ΕΛΛΑΚ. Υπάρχει πάντως δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της ιδέας,  μεγαλύτερης επεξεργασίας του υπότιτλου σε σχέση με το κυρίως λογότυπο, και καλύτερης προσαρμογής τα διάφορα μέσα.

5) Πρόταση Open Works, Ολοκληρωμένη πρόταση, που και αυτή εκκινεί από την ιδέα του πουλιού – σύμβολου ελευθερίας/ανοιχτών οριζόντων.  Η διαδικτυακή εφαρμογή είναι πιο ενδιαφέρουσα και λειτουργεί καλύτερα οπτικά από τις έντυπες εκδοχές, στις οποίες η κυκλική μορφή που περικλείει το λογότυπο αναιρεί το πέταγμα του πουλιού και, κατ’ επέκταση, τη δυναμική της ιδέας.

Προτείνονται για βράβευση οι παρακάτω:
– 1ο βραβείο Open Works
– 2ο βραβείο Emvion Design
– 3ο βραβείο Γιάννης Φετάνης

Όλες οι συμμετοχές στο διαγωνισμό.

Διαγωνισμός για διαδικτυακή παρουσία της Εταιρείας ΕΛ/ΛΑΚ(ιστότοπους, λογότυπο, …)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com