Πρόσκληση για συγγραφή οδηγών ΕΛΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ ) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση για την συγγραφή εκλαϊκευμένων οδηγών με πρακτικά παραδείγματα που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς και απλούς χρήστες  στην καθημερινή χρήση εφαρμογών ελεύθερου λογισμικού.

 

Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης θα επιλεγούν συγγραφικές ομάδες για τους παρακάτω τρεις οδηγούς:

1.ΕΛ/ΛΑΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
2.ΕΛ/ΛΑΚ για την εκπαίδευση.
3.ΕΛ/ΛΑΚ για τον υπολογιστή μου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν συνοπτική περιγραφή και τα προτεινόμενα περιεχόμενα του οδηγού που προτίθενται να αναλάβουν.

Οι οδηγοί θα διατίθενται σε ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση με άδεια Creative Commons .

Η πρόταση πρέπει να συνοδεύετε από σύντομα βιογραφικά που θα τεκμηριώνουν την σχετική με τον προτεινόμενο οδηγό εμπειρία και θα περιέχει το όνομα, επώνυμο το ΑΦΜ, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail, κλπ) του ενδιαφερόμενου ή της ομάδας.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η συγγραφή κάθε οδηγού μπορεί να έχει αμοιβή έως 3.000 €.

Οι προτάσεις υποβάλλονται έως και την Δευτέρα 13 Απριλίου 2009, στο info ΑΤ ellak DΟΤ gr

Απαντήσεις σε γενικά ερωτήματα που έχουν τεθεί: 

Οι οδηγοί πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο έως τις 25 Μαΐου 2009.  
 
Οι οδηγοί πρέπει να καλύπτουν εκλαϊκευμένα αλλά συνολικά το αντίστοιχο αντικείμενο, πχ πως καλύπτονται με ΕΛΛΑΚ λογισμικά συνολικά τις ανάγκες ενός εκπαιδευτικού, επιχειρηματία, απλού χρήστη με παραδείγματα και παραπομπές ισοδύναμων λύσεων– για παράδειγμα δείτε τον πίνακα: http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&Itemid=103&id=ellak:pinakas_2008_2009 Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε τα λογισμικά που έχουν επιλεγεί για Ελληνοποίηση και Ανάπτυξη, δείτε τον πίνακα: http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&Itemid=103&id=eellak:foss_diagonismoi_apotelesmata

 
Οι οδηγοί θα διατίθενται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και θα είναι κοινή έκδοση του ΕΔΕΤ και της ΕΕΛΛΑΚ.  
 
Σε κάθε οδηγό θα αναγράφεται το όνομα του συγγραφέα και θα κατοχυρώνονται τα πνευματικά δικαίωμα σύμφωνα με την άδεια http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/gr/deed.el  
 
Κάθε οδηγός θα καλύπτει με επάρκεια το αντίστοιχο θέμα και δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 10.000 λέξεις. Βασικό κριτήριο επιλογής σε επίπεδο προτεινόμενων περιεχόμενων θα είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών της κοινότητας χρηστών που απευθύνεται και θα μπορεί να συνοδεύεται από CD( πχ EDUBUNTU ). Οι οδηγοί θα αποτελέσουν εκλαϊκευμένες εκδόσεις με παραπομπές για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στο θέμα.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com