Δράσεις ΕΛΛΑΚ, απολογισμός 2009

Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ αξιόλογη σε δράσεις από τις κοινότητες ΕΛΛΑΚ. Διοργανώθηκαν δύο συνέδρια που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα. Το ένα ήταν το Συνέδριο Κοινοτητων ΕΛΛΑΚ (fosscomm) και το δεύτερο το Συνέδριο Δημιουργών ΕΛΛΑΚ, όπου παρουσιάστηκαν διάφορα έργα ΕΛΛΑΚ που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Παράλληλα υπήρχε συμμετοχή στο Greek ICT Forum, με ειδική ενότητα για το ελεύθερο λογισμικό, συμμετοχή στο Athens Digital Week του Δήμου Αθηναίων, όπως έγινε και διοργάνωση ημερίδας με θέμα:Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: η πρόκληση ΕΣΠΑ, η εμπειρία Μεγάλων Οργανισμών οι δυνατότητες του ανοικτού λογισμικού. Υπήρξε συμμετοχή στην ετήσια έκθεση Infosystem και διοργανώθηκε το πρώτο Greek Coding Camp στην Κρήτη.

Έγιναν πολλές δράσεις από συλλόγους και τοπικές κοινότητες, όπως επίσης δημιουργήθηκε η “Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛΛΑΚ” (greeklug), η ομάδα FOSS του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (foss.aueb) και η πρώτη ελληνική ομάδα Python (AthensPUG). Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε έντονα η ΕΕΛΛΑΚ που έχει συσταθεί το 2008, από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα, στο να διοργανώσει και να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο.

 

Οι δράσεις των τοπικών κοινοτήτων ήταν πάρα πολλές και εάν αναφερόμαστε σε κάθε μία χωριστά, θα έκανε το άρθρο πάρα πολύ μακροσκελές και δυσανάγνωστο. Από ότι φαίνεται, και η νέα χρονιά θα είναι πλούσια σε δράσεις και εκδηλώσεις. Η διάδοση του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού, συνεχίζεται δυναμικά!

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com