Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου TYPO3

typo3.pngΈνα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού λογισμικού που χρησιμοποιείται για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σκοπών στο διαδίκτυο και σε ενδοδίκτυα, είναι το TYPO3. Προσφέρει πλήρη ευελιξία και επεκτασιμότητα. Μέσω προτύπων μονάδων, λειτουργιών και διεπαφών επιτυγχάνει την παραμετροποίηση και ενσωμάτωση στον οργανισμό που θα το χρησιμοποιήσει. Όπως όλα τα έργα ανοικτού λογισμικού έτσι και το Typo3 βελτιώνεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Κάποιοι από τους καλύτερους προγραμματιστές και συμβούλους του κόσμου, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Typo3, και έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή κοινότητα για να καλύψουν την ανάγκη βελτίωσης και εξέλιξης.

Η σωστή δόμηση και συγγραφή του κώδικα στο TYPO3, επέτρεψε στους δημιουργούς να το επεκτείνουν και να μοιραστούν τις επεκτάσεις μέσω του αποθετηρίου της κοινότητας. Πάνω από 3000 επεκτάσεις είναι διαθέσιμες σήμερα, και πολλές άλλες είναι στο στάδιο σχεδιασμού. Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα ειδησεογραφικό σύστημα, ημερολόγιο, γκαλερί εικόνων, αποθετήριο εγγράφων, μηχανή αναζήτησης, στατιστικά επισκεψιμότητας, περιορισμένο περιεχόμενο και newsletter.

 

Για τους διαχειριστές το TYPO3 προσφέρει ένα αυτόματο εργαλείο που βασίζεται σε πρότυπα HTML για τον καθορισμό της εμφάνισης του περιεχομένου και των επιλογών. Μπορεί να επεκταθεί αυτή η λειτουργικότητα, μέσω γλώσσας που ονομάζεται Typoscript. Για τους συγγραφείς περιεχομένου, το TYPO3 είναι εύκολο στην εκμάθησή του, καθώς απαιτούνται από 30 λεπτά, μέχρι μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσο κάποιος θέλει να εμβαθύνει στην κατανόηση και γνώση των λειτουργιών του συστήματος. Εκτελείται στις περισσότερες πλατφόρμες (Windows, Mac ή Linux) και είναι συμβατό με τους περισσότερους φυλλομετρητές όπως ο Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari κ. α.

Το έργο είναι πλήρως εξελληνισμένο και υποστηρίχθηκε και απο την ΕΕΛΛΑΚ στα πλαίσια του διαγωνισμού για την Ελληνοποίηση ΕΛΛΑΚ. Έχει δημιουργηθεί ελληνική κοινότητα, που μπορείτε να την επισκεφθείτε στην διεύθυνση http://www.typo3.gr

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου στην διεύθυνση http://www.typo3.com/.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com