gvSIG Desktop

gvsig.pngTo gvSIG είναι ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS). Είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που έχει σχεδιασθεί για την καταγραφή,την αποθήκευση, την διαχείριση, την ανάλυση και την διάθεση γεωγραφικών πληροφοριών με σκοπό την επίλυση συνθέτων προβλημάτων διαχείρισης και σχεδιασμού. Το gvSIG είναι γνωστό λόγω της φιλικότητας στον χρήστη, της δυνατότητας να επεξεργάζεται τα περισσότερο διαδεδομένα πρότυπα γεωπληροφοριών, σε διανυσματική αλλά και σε μορφή raster.
Συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων, για την διαχείριση γεωγραφικής πληροφορίας (εργαλεία ερωτήσεων, δημιουργία στρωμάτων, γεωεπεξεργασία, δίκτυα κ.λ.π.), που κάνουν το gvSIG ένα ιδανικό εργαλείο για τους χρήστες που δουλεύουν στον σχετικό χώρο.


Το gvSIG είναι γνωστό για τις δυνατότητες: ενσωμάτωσης τοπικών και απομακρυσμένων δεδομένων μέσω των προτύπων OGC,επεκτασιμότητας που επιτρέπει την συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της εφαρμογής, παραπετροποίησης και ανάπτυξης εφαρμογών στα μέτρα των εκάστοτε αναγκών.

 

Διατίθεται με την άδεια χρήσης GNU/GPL όποτε έχει όλες τις ελευθερίες που δίνει αυτή η άδεια, όπως χρήση για οποιοδήποτε σκοπό, μελέτη και βελτίωση καθώς διατίθεται ο πηγαίος κώδικας.
Υποστηρίζει αρκετές γλώσσες και έχει δημιουργηθεί με Java, οπότε είναι διαθέσιμο για τα λειτουργικά Linux, Windows και Mac OS X.

 

Στις μελλοντικές επεκτάσεις, προβλέπεται σύνδεση με τοπογραφικά όργανα και αισθητήρες για την λήψη στοιχείων.

 


Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση http://www.osor.eu/projects/gvsig-desktop.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com