Monomaxos Greek Linux

monomaxos.pngΈχουν γίνει και στην χώρα μας, πάρα πολλές προσπάθειες για την δημιουργία διανομών που να ταιριάζουν καλύτερα στις απαιτήσεις των δημιουργών τους. Μία από αυτές είναι και ο Monomaxos

Μιά διανομή που καλύπτει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις του χρήστη από ένα Live DVD, ώστε να μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει, χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσει στο σύστημά του. Έχει γίνει προσπάθεια, ώστε όλα σχεδόν τα προγράμματα που περιέχονται στην διανομή καθώς και το ίδιο το λειτουργικό να είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα. Υποστηρίζει πλήρως όλα τα γνωστά είδη αρχείων πολυμέσων και στοιχείων του διαδικτύου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως Μedia Center. Μεταξή άλλων, περιέχει πλήρη σουίτα γραφείου με λειτουργικό ορθογραφικό έλεγχο στα Ελληνικά, και διαθέτει γραφικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά διαθέσιμα ακόμη και για υπολογιστές που δεν έχουν δυνατότητες πλήρους 3D υποστήριξης. 

 

Μιά πολύ σημαντική δυνατότητα, που προστέθηκε από την έκδοση 4.0, όπως και στην έκδοση monomaxos office είναι η δυνατότητα εγκατάστασης στον σκληρό δίσκο και μέσα από τα windows. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός dual boot συστήματος, όπου στην εκκίνηση του υπολογιστή απλά επιλέγεται εάν θα γίνει εκκίνηση με τον Μονομάχο ή με τα Windows (υποστηρίζονται και τα καινούργια windows7). Αυτός ο τρόπος εγκτάστασης, επιτρέπει την πολύ γρήγορη και “αναίμακτη” απεγκατάσταση εάν ο χρήστης το επιθυμεί.

 

Για όσους έχουν παλαιότερους υπολογιστές, έχει δημιουργηθεί μία έκδοση με το όνομα monomaxos Lite edition που απαιτεί πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε μνήμη RAM /16ΜΒ κάρτα γραφικών όπως και για τα netbooks. Για την δημιουργία της «ελαφριάς» έκδοσης του Μονομάχου έχει χρησιμοποιηθεί σαν βάση Ubuntu 9.04 mini CD στο οποίο έχουν προστεθεί και οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις της Canonical (ενημερώσεις ασφαλείας/πυρήνας 2.6.28-16). Το περιβάλλον εργασίας σε αυτή την έκδοση είναι το πολύ ελαφρύ σε απαιτήσεις μνήμης RAM LXDE και υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του σε σύστημα αρχείων ext4.

Περισσότερα για τον Μονομάχο στην διεύθυνση: http://monomaxos.gr/

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com