Μάθετε κινέζικα με το ZWDisplay

zwdisplay.png Σήμερα η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην διεθνή οικονομική σκηνή. Οι μεταφραστές και οι γνώστες της Κινεζικής γλώσσας είναι από τους περισσότερο ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες σήμερα. Με την βοήθεια ενός λογισμικού που εμφανίζει την προφορά των λέξεων με το πρότυπο Pinyin και την μετάφρασή τους στα αγγλικά, ο εκπαιδευόμενος αποκτά, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να ασχοληθεί με την εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας.

Το λογισμικό ονομάζεται ZWDisplay και θα δούμε μερικές από τις βασικές ιδιότητές του. Το πρόγραμμα εκτελείται τοπικά σε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, και είναι κατασκευασμένο για να βοηθήσει την εκμάθηση της διαλέκτου Mandarin.

Οι χαρακτήρες χρωματίζονται με την χρήση των αρχών που υπάρχουν στο βιβλίο του Nathan Dummitt Chinese Through Tone & Color . Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό, τα χρώματα περιέχουν τους τόνους, και έτσι βοηθούν τον εκπαιδευόμενο να πλησιάσει πιο εύκολα την πολύπλοκη (για εμάς) γλώσσα. Στα κινέζικα, το σύστημα ιδεογραμμάτων δεν βοηθά σε τίποτα στην ανάγνωση των λέξεων, καθώς η γραφή είναι άσχετη με την ανάγνωση. Τα ιδεογράμματα, απλά θυμίζουν τις λέξεις, που πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να διαβάσει κινέζικα. Μια σημαντική λειτουργία του προγράμματος είναι να βοηθά στην εκπαίδευση, καθώς όταν ο χρήστης γνωρίσει μία λέξη, μπορεί να την επιλέξει, ώστε να αποθηκευθεί στο λεξιλόγιο των γνωστών λέξεων. Αφού γίνει αυτό, τότε κάθε φορά που εισάγεται κινέζικο κείμενο, οι γνωστές λέξεις, δεν εμφανίζονται με τα βοηθητικά στοιχεία καθώς θεωρούνται γνωστές. Με συνεχή χρήση του προγράμματος, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο του εκπαιδευόμενου, και μετά από κάποιο σημείο, μπορεί να διαβάζει την διάλεκτο Mandarin, χωρίς κάποια βοήθεια.

Περισσότερα για το ZWDisplay στην διεύθυνση: http://zwdisplay.sourceforge.net/.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com