Sweet Home 3D

sweet_home_3d.png Υπάρχουν πάντα πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού, αλλά λόγω του ότι διανέμονται ελεύθερα δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να διαφημισθούν. Η διάδοση γίνεται μέσα από τους χρήστες, ή αναφέρονται σε ιστοσελίδες προσώπων, ομάδων ή οργανισμών που υποστηρίζουν το ελεύθερο λογισμικό. Το λογισμικό Sweet Home 3D, επιτρέπει να δημιουργηθεί μιά τρισδιάστατη απεικόνιση του εσωτερικού ενός σπιτού, όταν εισαχθεί σε αυτό η κάτοψη.

  Έχει μεταφρασθεί και στα Ελληνικά, άρα είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον ερασιτεχνικό εργαλείο για την τοποθέτηση των επίπλων και την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ενός σπιτιού. Το λογισμικό τρέχει στις πλατφόρμες Windows 98 μέχρι Vista, Mac OSX 10.4 έως 10.6 και σε διάφορες διανομές Linux και στο Solaris. Ο επεξεργαστής πρέπει να έχει ταχύτητα τουλάχιστον 400MHZ, 256ΜΒ RAM και με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών ενημερωμένους στην τελευταία τους έκδοση.

Το κύριο παράθυρο του προγράμματος έχει τέσσερα τμήματα, ένα πλέγμα όπου εισάγονται και μετακινούνται οι τοίχοι και τα έπιπλα, ένα άλλο που εμφανίζει αυτά σε τρεις διαστάσεις, μιά λίστα με όλα τα μοντέλα των επίπλων που μπορούν να εισαχθούν στην τρέχουσα σκηνή και ένας πίνακας με τα ήδη υπάρχοντα στην σκηνή. Ο σχεδιαστής ξεκινά πάρα πολύ εύκολα, με το να εισάγει τους τοίχους στην κάτοψη, και στην συνέχεια εισάγει τα “έπιπλα”. Οι πόρτες και τα παράθυρα ανήκουν στην κατηγορία “έπιπλα”. Όταν εισαχθεί ένα έπιπλο, μπορεί ο χρήστης με δεξί κλικ να επέμβει στις ιδιότητές του.

 

Στην ιστοσελίδα του λογισμικού υπάρχει μεγάλη συλλογή από έπιπλα, καθώς οι χρήστες κατασκευάζουν συνεχώς καινούργια, και τα προσθέτουν στον κατάλογο. Ένα μειονέκτημά του είναι ότι δεν συνεργάζεται με το Blender, επίσης, δεν έχει την έκταση των λειτουργιών του Blender. Όμως οι περισσότερες λειτουργίες που είναι παρόμοιες με το Blender, εκτελούνται με πολύ απλούστερο και γρήγορο τρόπο. Έτσι η προσθήκη και η μετακίνηση των αντικειμένων γίνεται γρήγορα και απλά.

Περισσότερα για το Sweet Home 3D μπορείτε να δείτε στον δικτυακό του τόπο στην διεύθυνση http://www.sweethome3d.eu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com