Γενική Σενέλευση ΕΕΛ/ΛΑΚ

Στις 28 Ιανουαρίου έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. 

Στα πλαίσιά της έγινε ενημέρωση απ' τον πρόεδρο του ΔΣ για τις επόμενες δράσεις της ΕΕΛ/ΛΑΚ.

Έγινε αναφορά στη χρηματοδότηση εξελληνισμού έργων ΕΛΛΑΚ, συμμετοχή στο Wordcamp και διοργάνωση Συνεδρίου ΕΛ/ΛΑΚ. Επίσης αναφέρθηκε για την δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνέχεια του διαγωνισμού E-book Reader καθώς και για συγκρότηση 10 κέντρων προώθησης ΕΛ/ΛΑΚ μέσα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην επόμενη 3ετία και προϋπολογισμό 40.000 ευρώ το χρόνο. Τέλος υπάρχει και το έργο χορηγίας μαθητικών υπολογιστών OLPC σε δημοτικά σχολεία, προς το παρόν στα σχολεία Σμίνθης και Φλώρινας, ενώ έγινε και μια εισήγηση για το συνέδριο που θα λάβει χώρα 13-14 Μαΐου 2010 στην Αθήνα και 13, 14, 15 Μαΐου σε Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

 

Ακολούθησε ενημέρωση απ' τους εταίρους για δραστηριότητες γύρω απ' το ΕΛ/ΛΑΚ που έλαβαν χώρα εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, καθώς και την κατάσταση της ακαδημαϊκής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ ανά ίδρυμα. Από το ΤΕΙ Καβάλας επισημάνθηκε πως υπάρχει πρόθεση δημιουργίας χώρου για τη διευκόλυνση επικοινωνίας της τοπικής κοινότητας, ενώ υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τα σχολεία Φλώρινας και Σμίνθης και επίσης για τα σχολεία που χρησιμοποιούν το OLPC. Από τον ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος τονίστηκε πως πλέον έχει αρχίσει να γίνεται συστηματική χρήση Ανοιχτού Λογισμικού, ενώ έγινε αναφορά σε ένα project για Open Source και Security. Από το ΑΠΘ έγινε ενημέρωση για το Fosscomm (24-25 Απριλίου) και την φιλοξενία του στο Ίδρυμα. Από το ΤΕΙ Αθηνών γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης χώρου για να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες της κοινότητας, που προέρχεται κυρίως από το τμήμα της Πληροφορικής, ενώ έχουν ήδη γίνει δύο εκδηλώσεις με ομιλίες γύρω απ' το ΕΛ/ΛΑΚ. Απ' την ΕΠΥ έγινε αναφορά για το αφιέρωμα ΕΛ/ΛΑΚ στο τεύχος της ένωσης. Από το Πανεπιστήμιο Πατρών έγινε ενημέρωση για τον διαγωνισμό Ebook Reader, για τη δράση συγγραφής εκπαιδευτικού λογισμικού και την οργάνωση τοπικής ημερίδας στα πλαίσια του Συνεδρίου ΕΛ/ΛΑΚ 2010.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέγνωσε την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής επί του Ισολογισμού της 31-12-2009 και του Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσεως, της 1ης εταιρικής χρήσης που αφορά την διαχειριστική περίοδο από 05-03-2009 έως 31-12-2009. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.

Τέλος η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την είσοδο των παρακάτω νέων εταίρων:

– ΤΕΙ Σερρών

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ)

Ένωση Χρηστών & Φίλων Linux Ελλάδος (HELLUG)

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com