Ημερίδα Labs.opengov – Οι παρουσιάσεις

labsopengov.png Την Πέμπτη 4 Μαρτίου, έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", ημερίδα σχετικά με το έργο labs.opengov, και παρουσιάστηκε το έργο που έχει γίνει.

 Στο προηγούμενο άρθρο Ημερίδα Labs.opengov παρουσιάσαμε κάποιες από τις εισηγήσεις των πολιτών. Για να είναι εύκολα αναγνώσιμο, τις υπόλοιπες τις παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας και αποστολή στο σπίτι, από τον κ. Ιωάννη Κιούμη

 Μιά πρόταση που προτείνει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέσω Taxisnet ή Call Cente, και αποστολή στο σπίτι. Η πληρωμή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω κάρτας με αυτόματη έγκριση από την τράπεζα. Ακόμα άλλοι τρόποι πληρωμής προτείνονται όπως το τηλέφωνο και ο παραδοσιακός.  

 

Το εθνικό τυπογραφείο στην υπηρεσία της διαφάνειας από τον κ. Βουτζινάκη Ευάγγελο Διευθυντή Προώθησης Εκδόσεων Εθνικού Τυπογραφείου Διδάκτορα Γεν. Τμ. Δικαίου Παντείου Παν/μίου

 

Στην πρότασή του, παρουσίασε την ιστορία του Εθνικού Τυπογραφείου και στην συνέχεια πρότεινε παρεμβάσεις που αφορούν, εσωτερικά την οργάνωση του Εθνικού Τυπογραφείου και εξωτερικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρότεινε την ελεύθερη πρόσβαση από τους πολίτες στο περιεχόμενο της εφημερίδας της κυβερνήσεως καθώς ένα αρκετά μεγάλο μέρος των εξόδων του, είναι τα έσοδα από ΕΠΕ και Ανώνυμες Εταιρείες που υποχρεώνονται να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

E-απόδειξη: περισσότερη κάρτα-λιγότερα χαρτάκια από τον κ. Πέτρο Καβάσαλη (σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς τμήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης)

 

Στην πρότασή του παρουσίασε την e-απόδειξη. Η e-απόδειξη είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο που δημιουργείται στην τράπεζα μετά την κάθε συναλλαγή που γίνεται με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Το μόνο που λείπει είναι το ΑΦΜ του εμπόρου που θα μπορεί να βρεθεί από ειδικό μητρώο. Ο χρήστης εξουσιοδοτεί την τράπεζα να συμπληρώνει αυτή την πληροφορία και συγκεντρωτικά στο τέλος του χρόνου, μπορεί να του αποστέλλει την κατάσταση με τις κινήσεις για να την υποβάλλει στην φορολογική του δήλωση.

 

Ηλεκτρονική υποβολή μελετών στις πολεοδομίες από τον κ. Εμμανουήλ Μπαϊρακτάρη

 

Στην πρότασή του παρουσιάζει τα σημερινά προβλήματα όπως η διαπραγμάτευση των μηχανικών με την πολεοδομία για την τυχόν τροποποίηση μελετών όπου απαιτείται. Προτείνεται η διακοπή της φυσικής επικοινωνίας των μελετητών με τους υπαλλήλους της πολεοδομίας για την υποβολή και τον έλεγχο της μελέτης. Η μελέτη υποβάλλεται στον ιστότοπο της πολεοδομίας και οι απαντήσεις /παρατηρήσεις των ελεγκτών υποβάλλονται στον ίδιο ιστότοπο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι τροποποιήσεις όπου γίνεται η έκδοση της οικοδομικής αδείας.

 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση στην Ελλάδα, William Drakos Managing Director Ιnformation Systems IMPACT www.impact.gr

 

Παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη Ελλάδα, όπου οι πάροχοι έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται από το 2003. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει, και αυτή την στιγμή η χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου στην Ευρώπη. Πρότεινε την σύνδεση των φορέων παροχής ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τις φορολογικές αρχές.

 

Σύστημα διαχείρισης, επεξεργασίας και προβολής διαγραμμάτων ροής εργασιών από τους κ. Καραγιάννη Θανάση, Κατσικάρο Βαγγέλη, Σταύρου Παναγιώτη

 

Στην πρόταση τονίστηκαν τα προβλήματα από τις ασάφειες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίλυση ενός προβλήματος του πολίτη. Αυτή την στιγμή γίνεται καταγραφή των διαδικασιών από τα ΚΕΠ, αλλά η ομάδα προτείνει διαδικτυακή εφαρμογή για την διαχείριση επεξεργασία και προβολή των διαγραμμάτων ροής των διαδικασιών. Ο πολίτης ενημερώνεται αποτελεσματικά για το πως θα φέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως και οι υπηρεσίες θα έχουν ένα διάγραμμα ροής για τις εργασίες τους που θα κάνει αποτελεσματικότερη και ευκολότερη την εκπαίδευση των νέων υπαλλήλων.

 

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες προγραμμάτων Κ.Ε.Κ από τον κ. Κρητικό Νικόλαο, WEBMASTER http://teacher-nik.freeservers.com

 

Η πρόταση αφορά την ισότιμη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτών που ανήκουν στο μητρώο Β του ΕΚΕΠΙΣ. Τα Κ.Ε.Κ. Είναι ανάδοχοι της υλοποίησης των εκάστοτε προγραμμάτων οπότε μέσα από ηλεκτρονική δημοπρασία και όχι μέσω “τηλεφώνου από γνωστό”, γίνεται η ενημέρωση στους εκπαιδευτές, και αυτοί με την σειρά τους εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την κα. Ευστρατία Λιακοπούλου καθ. Πληροφορικής Msc

 

Η πρόταση αφορά την βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης που παρέχουν τα σχολεία, μέσω της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Η επιμόρφωση γίνεται με ένα μικτό σύστημα, όπου χρησιμοποιείται η τηλεκπαίδευση και η φυσική παρουσία κάποιες φορές για την διατήρηση του ενδιαφέροντος, διατήρηση αίσθησης συμμετοχής σε ομάδα, και η διατήρηση του ενδιαφέροντος για το αντικείμενο της εκπαίδευσης.

 

Η ημερίδα παρουσίασε το έργο της πρώτης φάσης του labs.opengov, και αναμένεται να ξεκινήσει και η δεύτερη φάση που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση: http://labs.opengov.gr Οι παρουσιάσεις βρίσκονται στην διεύθυνση http://labs.opengov.gr/event-presentations, για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com