fosscomm 2010 – Θεσσαλονίκη

Στις 24 και 25 Απριλίου έγινε στην Θεσσαλονίκη το 3ο συνέδριο κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm 2010). Η οργανωτική επιτροπή που αποτελείτο από την κα. Ρούζη Στέλλα και τους κ. Χρήστο Μπαχαράκη και κ. Χρήστο Χουτουρίδη, μαζί με τους εθελοντές που βοήθησαν την οργανωτική επιτροπή, έκαναν μιά πάρα πολή καλή δουλειά, που φάνηκε ακριβώς από το αποτέλεσμα.

 Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι σύνεδροι κατά την εκτίμηση της οργανωτικής επιτροπής ξεπέρασαν τους τριακόσιους.

Από το πρωί υπήρχε μεγαλη προσέλευση, και πρώτη φορά σχηματίσθηκε ουρά, για να περάσει από την γραμματεία για να λάβει τα καρτελλάκια συνέδρου. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, το πρόγραμμα ξεκίνησε αργότερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά αυτό καθόλου δεν ενόχλησε τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση ήταν καλύτερη από τα δύο προηγούμενα συνέδρια.

Εκτός από τις ομιλίες, πάντα είναι θαυμάσιο να βλέπεις πρόσωπα που έχουν καιρό να συναντηθούν στο φουαγιέ του κτηρίου που έγινε το συνέδριο.  

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο κ. Σταμέλος αντιπρόεδρος της σχολής πληροφορίκης του Α.Π.Θ., κάνοντας τον πρώτο χαιρετισμό. Στην συνέχεια ο κ. Γιώργος Πορτοκάλογλου παρουσίασε την ομάδα Fosscomm, και ενημέρωσε τους σύνεδρους για τον σκοπό και την δράση της. Στην συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα εκπρόσωποι από όλες τις κοινότητες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό. Η πρώτη ομιλία του κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, αφορούσε το πως μπορεί κάποιος να προσφέρει στο ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό. Ήταν σημαντική η πρώτη ομιλία καθώς πρώτη φορά, εμφανίσθηκε νέος κόσμος στο συνέδριο. Αυτό δείχνει ότι το συνέδριο πετυχαίνει τον σκοπό του, που εκτός από την συνάντηση των κοινοτήτων, είναι να μεταφέρει το τι είναι το ΕΛΛΑΚ, σε νέους ανθρώπους.

 

Την επόμενη ημέρα ανάμεσα στις άλλες ομιλίες, ήταν και η ομιλία “Δράσεις της εταιρείας ΕΛΛΑΚ”, που έγινε από τον κ. Νίκο Ρούσσο, και παρουσίασε το έργο της εταιρείας. Τονίσθηκε το έργο των διαγωνισμών υποστήριξης εξελληνισμού και ανάπτυξης έργων ΕΛΛΑΚ, την δημιουργία κέντρων υποστήριξης ΕΛΛΑΚ, και τις δράσεις για το OpenMesh. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο, καθώς έγιναν πολλές ερωτήσεις. Το πρόγραμμα γενικά, ήταν πολύ πλούσιο καθώς υπήρχαν δύο αίθουσες για ομιλίες και δύο για εργαστήρια, και ήταν όλα τόσο ενδιαφέροντα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθηθούν όλα. Σε όλες τις αίθουσες υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, και κινητικότητα. Στον δικτυακό τόπο του συνεδρίου σύντομα, θα ανέβει οπτικοακουστικό υλικό για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

 

Στο φουαγιέ είχαν στηθεί "περίπτερα" των κοινοτήτων και των χορηγών, που παρουσιάσθηκαν στους επισκέπτες του συνεδρίου. Για πρώτη φορά, στο συνέδριο ανάμεσα στους χορηγούς, ήταν και η εταιρεία HTC που κατασκευάζει κινητά με το λειτουργικό Android. Έκανε και μιά παρουσίαση σχετική, καθώς και κλήρωση πέντε συσκευών (δύο την μία ημέρα και τρεις την άλλη). Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, στον δικτυακό τόπο: Http://thessaloniki.fosscomm.gr.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com