Η τρίτη φάση του Labs.Opengov ξεκίνησε

labsopengov.png Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης όπου οι προτάσεις που προκρίθηκαν, παρουσιάστηκαν στην 2η Ημερίδα Labs Opengov, έχει ξεκινήσει ήδη η τρίτη φάση. Σε αυτή την φάση ο στόχος είναι η καταπολέμιση της γραφειοκρατίας, η εύρεση τεχνικών λύσεων ή και πρακτικών ιδεών για άμεση εφαρμογή. Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και σίγουρα θα μας έχουν έλθει σκέψεις λύσεων. Τώρα πια αυτές οι σκέψεις μπορεί να γίνουν πράξη, εφόσον οποισδήποτε τις έχει σκεφθεί, ετοιμάσει μιά ολοκληρωμένη πρόταση και την καταθέσει στα πλαίσια του labs.opengov.

 

Σε αυτή την φάση των Labs.OpenGov.gr υπάρχουν 2 τρόποι συμμετοχής. Καλούνται οι πολίτες, τα στελέχη δημοσίων οργανισμών & υπηρεσιών, προγραμματιστές και σχεδιαστές να καταθέσουν: Πρόταση τεχνικής λύσης για την επίλυση γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών ή  Πράκτικη ιδέα άμεσης εφαρμογής για την επίλυση γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας σε συγκεκριμένη υπηρεσία. Για την κατάθεση των προτάσεων πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν χρήστες του Labs.Opengov.gr. Οι χρήστες του διαδικτυακού τόπου Labs.OpenGov.gr έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν, να προτείνουν βελτιώσεις και να αξιολογούν όλες τις δημοσιευμένες προτάσεις.  

 

H ολοκλήρωση της 3ης φάσης θα γίνει στις 19/ 8 / 2010. Στην συνέχεια, θα επιλέγουν οι καλύτερες προτάσεις ανά κατηγορία σύμφωνα και με την γνώμη των εγγεγραμμένων χρηστών του labs.opengov.gr και θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση. Στην επιλογή των προτάσεων η επιστημονική επιτροπή θα συνεκτιμήσει στοιχεία όπως η ευστοχία στην περιγραφή του προβλήματος, η ωριμότητα της προτεινόμενης λύσης και η διάσταση της εξοικονόμησης πόρων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των εργαστηρίων labs.opengov.gr .

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com