2η Ημερίδα Labs.Opengov (οι παρουσιάσεις)

labsopengov2a.jpgΤην Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», έγινε η 2η Ημερίδα του Labs.Opengov. Σε αυτή την ημερίδα παρουσιάσθηκαν δεκαπέντε προτάσεις της 2ης φάσης του Labs.Opengov. Στο προηγούμενο άρθρο , αναφερθήκαμε στις παρουσιάσεις της πρώτης ενότητας και συνεχίζουμε με τις παρουσιάσεις της δεύτερης ενότητας.

 

Η πρώτη παρουσίαση της ενότητας αφορούσε τον έργο ΤΟΠΟΙ από τον κ. Δημήτρη Ζαχαριάδη. Το έργο έχει σαν σκοπό την διευκόλυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα συνεργασίας των πολιτών με το κράτος και πρότεινε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει το έργο, στον τομέα αυτό.

 

Ο κ. Πέτρος Τσώνης από την K.T.Π. ΑΕ παρουσίασε στην συνέχεια το έργο του, που ονομάζεται Σύστημα παρακολούθησης έργων και δημιουργίας κοινότητας χρηστών, και ανέλυσε τι είναι η παραγωγική λειτουργία ενός έργου. Στην συνέχεια παρουσιάσθηκε το έργο Προγραμματιζόμενη Ανοικτή Υποδομή για διασύνδεση δεδομένων περιβάλλοντος από τους κ. Δημήτρη. Καλογερά και Bασίλη Μερεκούλια. Ανέφεραν τα προβλήματα που έχει η συλλογή περιβαλλοντολογικών πληροφοριών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμένο όγκο δεδομένων για θέματα περιβάλλοντος.

 

Στον τομέα της τουριστικής προβολής αναφερόταν το έργο Ενιαία βάση πολιτιστικών/τουριστικών πληροφοριών – eDMO Ολοκληρωμένο Σύστημα Τουριστικής Προβολής που παρουσίασε οι κ. Ι. Δοξαράς. Το έργο προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της πολιτικής του τουρισμού στην Ελλάδα και τον τρόπο που το αντιμετωπίζει το έργο με την χρήση λογισμικού στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ο κ. Κώστας Σταθάκος συνέχισε με την παρουσίαση του έργου του ΑμΕΑ hotspotting. Το έργο έχει σαν σκοπό την καταγραφή πληροφορίας σχετικά με σημεία αδυναμίας πρόσβασης σε ΑμΕΑ, ώστε να υπάρχει βελτίωση των υποδομών στον τομέα αυτό. Η ημερίδα συνεχίσθηκε με τις ομιλίες ACT-SOCIAL από τους φοιτητές Μαρία Γραμμένου, Χαράλαμπο Ξιναρή και Άννα Τρικαλινού που είχε θέμα την ευαισθητοποίηση στο εθελοντισμό και την κοινωνική συμμετοχή, και το E-REPORT από τον κ. Γιάννη Κομπατσιάρη, Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής, ΕΚΕΤΑ.

 

Οι παρουσίασεις και το πρόγραμμα της ημερίδας βρίσκονται στην διεύθυνση http://labs.opengov.gr/2010/05/23/2545.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com