Open Mesh στο Ανθόφυτο Κιλκίς

iliotopos_anthofyto2.jpgΣτο Ανθόφυτο Κιλκίς, εγκαταστάθηκε τοπικό δίκτυο Open-Mesh με δέκα κόμβους, από τον κ. Σωκράτη Εδίρνελη. Από την εμπειρία του κ. Εδίρνελη μεγάλη σημασία έχει η θέση του κεντρικού δρομολογητή, καθώς η λειτουργία του είναι καθοριστική για το υπόλοιπο δίκτυο, Ένα ασύρματο δίκτυο δεν λειτουργεί αμέσως μόλις εγκατασταθεί το υλικό. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την λειτουργία του, όπως άλλα ασύρματα δίκτυα, παρεμβολές από τα γήινα πεδία, όπως και η μη σωστή διάδοση, καθώς η συχνότητα που λειτουργούν (2.4 GHZ ή 5 GHZ), απαιτούν οπτική επαφή, καθώς οποιοδήποτε εμπόδιο μειώνει κατά πολύ την ισχύ του εκπεμπόμενου σήματος. 

Κατά την εγκατάσταση από τον κ. Εδίρνελη, παρατηρήθηκε ότι ο δρομολογητής δούλευε καλύτερα επάνω σε γραφείο, κοντά στο παράθυρο από όταν ήταν στην οροφή του κτηρίου. Έγινε εγκατάσταση κεραιών 5db, και υπήρχε μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα προς το καλύτερο. Έτσι ο κεντρικός δρομολογητής στέλνει πολύ καλύτερο σήμα στους κοντινούς αναμεταδότες.

Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση ο κεντρικός δρομολογητής έχει τοποθετηθεί σε γραφείο δύο μέτρα επάνω από το έδαφος ενώ τα περιφερειακά έχουν εγκατασταθεί σε ταράτσες μονοκατοικιών. Οι κεραίες των περιφερειακών στις ταράτσες δεν χρειάζεται να δείχνουν προς τα κάτω, παρατηρήθηκε ότι όταν δείχνουν προς τα επάνω, έχουν καλύτερη απόδοση. Σε βροχερό καιρό παρατηρήθηκε απώλεια ποιότητος δικτύου, αλλά δεν έχει διακριβωθεί εάν είναι απώλεια της σύνδεσης ASDL ή επηρεασμός του ασυρμάτου δικτύου. Σε απόσταση 180 μέτρα η ταχύτητα πέφτει και απαιτείται η τοποθέτηση ενδιάμεσου αναμεταδότη στα 70 μέτρα.

Η εμπειρία από το Κιλκίς μπορεί να είναι χρήσιμη σε όσους στήνουν ασύρματα δίκτυα Open-Mesh. Μέσα από το ellak.gr, θα γίνεται ενημέρωση σχετικά και με τις άλλες προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη.

 

 

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com