Διαγωνισμοί καινοτομίας από την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα

kainotomia_tr.pngΣτην εποχή μας παρατηρείται μιά προσπάθεια από πολλούς φορείς να υποστηρίξουν την καινοτομία. Έτσι δυό μεγάλες και γνωστές τράπεζες προκύρηξαν διαγωνισμούς καινοτομίας. Το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό είναι ένας τομέας που παρουσιάζει καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες. Βραβεία θα δοθούν και στους δύο διαγωνισμούς και αξίζει να συμμετέχουν όσοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι που εμπίπτει στους στόχους των διαγωνισμών.

 

  Θα ξεκινήσουμε με τον διαγωνισμό που διοργανώνεται από το σωματείο με την επωνυμία «ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών» και την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία». Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενθάρρυνση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της. Επί πλέον στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα, τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τους ερευνητές και τους φορείς καινοτομίας.

 

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει χωριστά:

α. Τα προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας:

Αφορούν σε ερευνητικό αποτέλεσμα ώριμο για εμπορική αξιοποίηση σε οποιονδήποτε τεχνολογικό ή εμπορικό κλάδο. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα υποψηφιότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.

β. Τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες καινοτομίας:

Αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ουσιαστικά στοιχεία καινοτομίας, ανεξάρτητα αν ο υποψήφιος τα έχει ήδη εφαρμόσει στην αγορά, και τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού που θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά είναι δύο, πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την εφαρμοσμένη έρευνα, και πρώτο (Α’) και δεύτερο (Β’) βραβείο για την καινοτομία. Τα βραβεία είναι χρηματικά και συνοδεύονται από τιμητική πλακέτα. Το πρώτο (Α’) βραβείο ανέρχεται στο ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων Ευρώ ( € 15.000) και το δεύτερο (Β΄) βραβείο το ποσό είναι οκτώ χιλιάδες Ευρώ (€ 8.000). Για την λειτουργία των οργάνων του διαγωνισμού, τους όρους συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του  kainotomeis.gr.

 

Ο δεύτερος διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα και ονομάζεται “Διαγωνισμός i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία “. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank, ως πλατφόρμα παραγωγής καινοτόμων ιδεών στην Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζουν το νέο Διαγωνισμό με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσουν την καινοτομία στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά , Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με κάποιο από τα αντικείμενα: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία,και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης. Στον διαγωνισμό υπάρχουν τρεις φάσεις:

Στην πρώτη φάση οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μετά από συμπλήρωση φόρμας εγγραφής με προσωπικά στοιχεία, και περιλαμβάνουν: Τίτλο πρότασης (έως 50 λέξεις), Περιγραφή πρότασης (έως 950 λέξεις) που περιγράφει τον Σκοπό & Χρήση, τα Βασικά Στοιχεία Καινοτομίας, τα Εμπορικά & Τεχνικά Στοιχεία και τα Οφέλη. Η συνολική πρόταση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 1000 λέξεις.

Στην δεύτερη φάση απαιτείται η πλήρης ανάπτυξη της πρότασης χωρίς περιορισμό στον αριθμό των λέξεων, και στην τρίτη φάση οι προκριθέντες θα κληθούν να παρουσιάσουν αυτοπρόσωπα την πρότασή τους στην Επιτροπή Τελικής Αξιολόγησης.

 

Στους τέσσερις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν τα ακόλουθα χρηματικά βραβεία: Α' Βραβείο είκοσι χιλιάδες (20.000) Ευρώ Β' Βραβείο δέκα χιλιάδες (10.000) Ευρώ Γ' Βραβείο έξι χιλιάδες (6.000) Ευρώ Δ' Βραβείο τέσσερις χιλιάδες (4.000) Ευρώ. Στους υπόλοιπους προκριθέντες στη Γ' Φάση, έξι βραβεία των χιλίων πεντακοσίων (1.500) Ευρώ.  Ενώ στους προκριθέντες της Β' Φάσης θα δοθούν είκοσι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τον διαγωνισμό θα βρείτε στην σελίδα της Εθνικής Τράπεζας.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com