Υποστήριξη απο την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΕΛ/ΛΑΚ

Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει θετικά την προτίμηση των κυβερνήσεων στο ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς οι σημερινές συνθήκες ανεβάζουν το βάρος της παραμέτρου “κόστος”, για την απόφαση επιλογής λογισμικού. Η κοινότητα ανοικτού λογισμικού του Ηνωμένου Βασιλείου, δέχθηκε με ενθουσιασμό την απόφαση της κυβάρνησης να μειώσει τα συμβόλαια μεγάλου κόστους με εταιρείες παραγωγής ιδιόκτητου λογισμικού, και να προτιμήσει εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ.  Η νέα πολιτική της κυβέρνησης είναι:”Να χρησιμιοποιηθεί ΕΛ/ΛΑΚ όπου αυτό είναι δυνατόν” καθώς η παρόμοια πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης φαινόταν μη εφικτή.

Έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ στον δημόσιο τομέα του. Έχει αποφασισθεί να δοθεί προτεραιότητα σε μικρότερους τοπικούς προμηθευτές και υπολογίζουν ότι το 25% των συμβολαίων της κυβέρνησης θα μπορούσε να γίνει με μικρότερους προμηθευτές. “Ήλθε η ώρα του Ελεύθερου Λογισμικού” είναι η άποψη που διατυπώθηκε στο Westminster eForum και τελικά εκτιμάται ότι θα γίνει μια εντυπωσιακή αύξηση του ανοικτού λογισμικού στον δημόσιο τομέα της χώρας.

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Bristol υπάρχει ένα σχέδιο να χρησιμοποιηθεί ΕΛ/ΛΑΚ, παρ' όλο που αναγκάστηκαν να καταργήσουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ που χρησιμοποιούσαν εδώ και πέντε χρόνια, λόγω της απροθυμίας άλλων φορέων να χρησιμοποιήσουν ΕΛ/ΛΑΚ για τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ τους.

 

Περισσότερα στο άρθρο του eWeekEurope

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com