7η ημερίδα Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία

Το Ελεύθερο και Ανοικτό Λόγισμικό έχει αρχίσει να ενδιαφέρει σημαντικά την Ακαδημαϊκή και Εκπαιδευτική κοινότητα. Διοργανώνονται ημερίδες για την ενημέρωση και δίαδοση της χρήσης του. Μια τέτοια ημερίδα είναι η 7η Ημερίδα Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία. Η ημερίδα θα γίνει στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Μεγάλο Αμφιθέατρο) στα Κοίλα Κοζάνης, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, στις 10.00 π.μ. Έχει τίτλο “Εφαρμογές Λογισμικού στην Εκπαίδευση” και στην θεματολογία της έχει αναφορές στο ΕΛ/ΛΑΚ όπως φαίνεται στο πρόγραμμά της.

 

1.«Το Εκπαιδευτικό Λογισμικό Γλώσσας Γ’ και Δ’ Δημοτικού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου», Ρεβάνογλου Κατερίνα, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων (ΠΕ02) Ν. Φλώρινας, Μέλος της Ομάδας Δημιουργίας του Λογισμικού, Φιλολογική Επιμέλεια.

2.«Εκτέλεση Αλγορίθμων σε Ψευδογλώσσα μέσα στο Word και στο Excel», Βρακόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής Πληροφορικής Δ.Ε. (ΠΕ19), 2ο ΓΕΛ Κατερίνης.

3.«To like or not to like», Εκφράσεις «Πραγματικής Εικονικότητας» στην Εκπαίδευση και πέρα από αυτή, Παντελής Μπέλλης, Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην Παιδαγωγική και τις ΤΠΕ.


4.«Τα Comics που Μιλάνε», Κερκινοπούλου Ιωάννα, Σχολική Σύμβουλος Γερμανικής, ΠΕ07.


5.«Ο Ρόλος των Ακαδημαϊκών Κοινοτήτων στη Προώθηση του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού», Ακαδημαϊκή Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού Δυτικής Μακεδονίας, http://www.acoswm.gr/.


6.«Κριτήρια Επιλογής Λογισμικού», Τσιτσικλής Ιωάννης (Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής ΠΕ06) και Τσιτσικλής Δημήτριος (Πληροφορικός).

7.«SchoolTool – Εφαρμογή ΕΛ/ΛΑΚ για τη διαχείριση εκπαιδευτικών μονάδων» Παργανάς Θεόδωρος, CISCO CCNP, OTE Κοζάνης (Αντιπρόεδρος Λέσχης Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Κοζάνης).
 

 

Για όσους βρίσκονται στην πριοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσουν, καθώς η Κυριακή είναι αργία και διευκολύνει πολύ τους εργαζόμενους να μπορούν να την παρακολουθήσουν. Περισσότερες πληροφορίες στη ιστοσελίδα της
Λέσχης Φίλων Ανοιχτού Λογισμικού Κοζάνης.
 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com