Ημερίδα ΕΛΛΑΚ για τον δημόσιο τομέα.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Νίκος Ζέρβας) η Hμερίδα ΕΛΛΑΚ για τον δημόσιο τομέα. Παρουσιάσθηκαν τα έργα που υποστήριξε η ΕΕΛ/ΛΑΚ και οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για το έργο που έγινε από την κάθε ομάδα. Παρ’ όλη την δυσκολία μετακινήσεων από την στάση εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, η προσέλευση ήταν πολύ καλή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς από τον κ. Χρήστο Καλλονιάτη, και στην συνέχεια ξεκίνησαν οι ομιλίες.Το πρώτο μέρος με συντονιστή τον κ. Νίκο Ρούσσο, αφορούσε τον εκπαιδευτικό τομέα ενώ το δεύτερο μέρος με συντονιστή τον κ. Αλέξιο Ζάβρα, αφορούσε γενικότερα τον εξελληνισμό έργων λογισμικού.

 

 

Η πρώτη ομιλία έγινε από τον κ. Δημήτρη Κουή αφορούσε το έργο Koha, που είναι ένα έργο διαχείρισης βιβλιοθηκών. Το έργο αυτό υποστηρίζεται από μιά μεγάλη κοινότητα δημιουργών και ανθρώπων που διαχειρίζονται βιβλιοθήκες. Είναι πολύ ενεργό και εξελίσσεται συνεχώς. Στην συνέχεια ο κ. Κων/νος Τσακάλογλου παρουσίασε το έργο που έχει γίνει για τον εξελληνισμό του Reload και του EXE, που είναι λογισμικό για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού με το πρότυπο SCORM. Οι δημιουργοί των εφαρμογών αυτών, έχουν διαφορετικούς στόχους, καθώς το ΕΧΕ έχει σχεδιαστεί για την δημιουργία υλικού, ενώ το Reload έχει σχεδιαστεί για το πακετάρισμα υλικού που ταξινομείται σε ενότητες.

Στην επόμενη ομλία παρουσιάσθηκαν από τους κ. Άλκη Γεωργόπουλο, Φώτη Τσάμη, και Παναγιωτόπουλο Αλέξιο τα Ubuntu School Scripts. Αυτό το έργο είχε σαν σκοπό να βοηθήσει όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Ubuntu LTS για την δημιουργία σχολικών εργαστηρίων. Με την βοήθεια των εργαλείων του έργου, έχει απλοποιηθεί πολύ ο τρόπος εγκατάστασης του Ubuntu LTS, και οι απαιτήσεις είναι να ορισθούν οι βασικές παράμετροι, και στην συνέχεια με μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση χωρίς κάποια παρέμβαση από τον εγκαταστάτη. Το πρώτο μέρος έκλεισε ο κ. Χάρης Κουζινόπουλος, παρουσιάζοντας το έργο εξελληνισμού του OpenSIS. Το λογισμικό αυτό είναι ένα λογισμικό διαχείρισης μαθητών που βοηθούν στη διαχείριση των εκπαιδευτικών απαιτήσεων, σχολικών και πανεπιστημιακών μονάδων.

 

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη ομιλία από τον κ. Μιχάλη Βαΐτη, αφορούσε το GeoNetWork, ένα έργο που έχει σαν σκοπό τον καθορισμό μεταδεδομένων για γεωγραφικές συντεταγμένες. Με την βοήθεια του έργου, μπορούν να ταξινομηθούν οι γεωγραφικές πληροφορίες σε κατηγορίες όπως αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, βενζινάδικα κ.λ.π. Στην συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος Νικόλαος παρουσίασε το OpenRealty, ένα λογισμικό για μεσίτες, αλλά που μπορεί να χρησιμοποιήθεί και για οτιδήποτε άλλο. Έχει τρεις διαφορετικές διεπαφές. Η μία αφορά τον διαχειριστή του συστήματος, η δεύτερη αφορά τους μεσίτες που καταχωρούν ακίνητα και η τρίτη αφορά τους χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που ανεβάζουν οι μεσίτες. Ο κ. Παναγιώτης Κονταξής, παρουσίασε το έργο Medical, που συνδέει όλα τα λειτουργικά τμήματα μιά μονάδας παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Η κα. Ντέμη Κόντη παρουσίασε το έργο που έχει γίνει για την μετάφραση πακέτων λογισμικού της διανομής Ubuntu. Μεταφράσθηκαν συνολικά 68 πακέτα, που κατά την κρίση της ομάδας του έργου ήταν τα περισσότερο σημαντικά. Ο κ. Κωνσταντίνος Κορύλλος, παρουσίασε το έργο Talend Open Studio . Με το έργο αυτό μπορεί να γίνει συγχώνευση δεδομένων, μεταφορά δεδομένων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων , συγχρονισμός βάσεων δεδομένων , μετατροπή δεδομένων και μεταφόρτωση για να καλύψει ανάγκες διαχείρισης βάσεων δεδομένων. Ο κ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης, παρουσίασε τον εξελληνισμό του Feng Office, ενός λογισμικού που βασίζεται σε τεχνολογίες διαδικτύου, ώστε να επιτρέπει την ταυτόχρονη επεξεργασία εγγράφων από περισσότερους από έναν χρήστες που βρίσκονται γεωγραφικά σε μεγάλη απόσταση, και συμβάλλει στον οργάνωση των εγγράφων διαχείρισης ενός έργου και την επεξεργασία τους από ομάδες χρηστών. Ο κ. Θανάσης Κασκαμανίδης, παρουσίασε την ελληνοποίηση του OrangeHRM  ενός έργου για τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. 

Η εκδήλωση έκλεισε με πάνελ ομιλητών. Μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις των ομιλιών στην σελίδα του προγράμματος της ημερίδας.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com