Ολοκληρώθηκε το 12o ICT FORUM

ict-forum.jpg Το 12ο Greek ICT FORUM , που διεξήχθη στις 5 και 6 Οκτωβρίου ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάσθηκαν θέματα σχετικά με την “ψηφιακή σύγκλιση” τα έργα του ΕΣΠΑ, και γενικότερα την πορεία μηχανογράφησης και εξέλιξης των συστημάτων πληροφορικής στον δημόσιο τομέα. Όλες οι ομιλίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, λόγω όμως του περιορισμένου χώρου, θα αναφερθούμε σε αυτές που ενδιαφέρουν παρουσιάσθηκαν από ανθρώπους του χώρου του ΕΛ/ΛΑΚ.

 

Ο κ. Διομήδης Σπινέλλης, παρουσίασε την εξέλιξη των υποδομών που γίνεται στην Γ.Γ.Π.Σ, και αναφέρθηκε διεξοδικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Το κοινό ενημερώθηκε αναλυτικά από την παρουσίασή του για το πως η Γ.Γ.Π.Σ. αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, που απαιτούν μεγάλη διαθεσιμότητα και γρήγορη απόκριση στα πληροφοριακά της συστήματα.

Ο κ. Δημήτρης Γλέζος, παρουσίασε το Transifex, τις δυνατότητες και την διείσδυση που έχει αποκτήσει σε πολλούς τομείς όπου απαιτείται συντονισμός μεταφραστών για την μετάφραση εφαρμογών σε πολλές γλώσσες. Τόνισε ότι η δημιουργία αξίας και η καινοτομία είναι σημαντικά για την δημιουργία μιας επιχείρησης τεχνολογίας. Αναφέρθηκε στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τους τρόπους που θα πρέπει να κινηθεί κάποιος στην σημερινή αγορά.

 

Ο κ. Δημήτρης Ανδρέαδης, παρουσίασε την κατάσταση του ΕΛ/ΛΑΚ στον κόσμο. Έδωσε κάποιες συμβουλές για τους υπέυθυνους των τμημάτων πληροφορικής των εταιρειών για το πως θα πρέπει να κινηθεί κάποιος για να υιοθετήσει την χρήση ανοικτού λογισμικού.

Ο κ. Νεκτάριος Κοζύρης παρουσίασε κάποιες νέες προτάσεις για τις πληροφοριακές υποδομές τους δημοσίου. Σήμερα υπάρχει κατακερματισμός των έργων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος και χαμηλή ανταποδοτικότητα. Προτείνει την χρήση τεχνολογίας “Cloud”, και εφαρμογές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από περισσότερους του ενός φορείς.

Ο κ. Θεόδωρος Καρούνος παρουσίασε τις θέσεις του σχετικά με την στρατηγική ανάπτυξης των ΤΠΕ στην επόμενη δεκαετία δηλαδή από το 2010-2020. Τόνισε πόσο σημαντική είναι η χρήση της τεχνολογίας στην οργάνωση του δημοσίου τομέα, και τα βήματα που απαιτούνται να γίνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Υπήρξαν ακόμα αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες από γνωστές εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών όπως η Microsoft και η Ericsson που έδωσαν το δικό τους στίγμα και άποψη στα θέματα που ήταν στην ατζέντα του 12ου Greek ICT Forum.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com