H Ελληνική Κοινότητα Linux Mint

linuxmint.png Μια νέα κοινότητα άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ασχολείται με την διανομή Linux Mint . Επικοινωνήσαμε με την κοινότητα και ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της, μας απάντησε στις ερωτήσεις, ώστε να έχουμε μιά εικόνα για την κοινότητα αυτή. Είναι σημαντικό να υπάρχει υποστήριξη για την διανομή Linux Mint στην Ελλάδα και η κοινότητα είναι κάτι που το προσφέρει.

 

Πείτε μας δυο λόγια κ. Τριανταφύλλου, για την κοινότητά σας, πως και πότε  δημιουργήθηκε.

Έχοντας δοκιμάσει πάνω από 20 διανομές linux κατέληξα στο Mint. Βλέποντας πως δεν υπάρχει Ελληνική κοινότητα παρά μόνο ένα ελληνικό subforum στο κεντρικό και μετά από συνεννόηση με τον ιδρυτή του linux mint, Clement Lefebvre δημιουργήθηκε η Ελληνική κοινότητα του linux mint στις 9 Φεβρουαρίου 2010.

θα θέλαμε να ακούσουμε σχετικά με την πορεία της κοινότητας μέχρι σήμερα.

 

Αρχικά η κοινότητα δημιουργήθηκε σε μία εταιρία που προσφέρει δωρεάν φόρουμ. Εδώ και περίπου μισό μήνα μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο server με σκοπό να παρέχει περισσότερες δυνατότητες στα μέλη. Πλέον αριθμεί 157 μέλη και πάνω από 1300 post. Κρίνοντας από τις απαντήσεις των μελών έχουμε βοηθήσει πολλά νέα αλλά και παλιά μέλη να λύσουν προβλήματα σχετικά με το mint. Έχουν αναρτηθεί από τα μέλη πολύ κατατοπιστικοί και χρήσιμοι οδηγοί για διάφορα θέματα. Πλέον η κοινότητα έχει φτάσει στο σημείο να δίνει άμεσες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες χρηστών, πράγμα που είναι πολύ βασικό για την προώθηση και υποστήριξη της διανομής.

 

Έχουν γίνει κάοιες δράσεις; Τι σχέδια ή στόχοι υπάρχουν για το μέλλον;

 

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια δραστηριότητα σαν κοινότητα αλλά στα μελλοντικά μας σχέδια είναι οι μεταφράσεις στα ελληνικά των τελευταίων tutorial του linux mint, καθώς και προγραμματισμένες συναντήσεις των μελών. Επίσης πολλά μέλη είναι σύμφωνα με την δημιουργία λογαριασμού με σκοπό τις δωρεές στο linux mint. Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό και οι κοινότητες στην Ελλάδα; Προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι το ανοιχτό λογισμικό εξαπλώνεται συνεχώς στην Ελλάδα και δημιουργούνται συνεχώς νέες κοινότητες. Πιστεύω πως η πανελλήνια εξάπλωση του ΕΛ/ΛΑΚ θα γίνει μελλοντικά εφόσον γίνουν κινήσεις από όλες τις κοινότητες. Το κύριο βήμα είναι κάποιος να πειστεί να δοκιμάσει το ανοιχτό λογισμικό … η αλλαγή θα έρθει από μόνη της αποδεικνύοντας την υπεροχή του Linux. Βέβαια η εξάπλωση του ΕΛ/ΛΑΚ θα επιταχυνθεί ραγδαία αν γίνει χρήση του από την νέα γενιά στα σχολεία αλλά και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αγοράζονται. Ειδικά στο θέμα των σχολείων πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση κατά την γνώμη μου πράγμα στο οποίο έχω αναφερθεί στην εισήγηση μου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Το Ψηφιακό Σχολείο» με θέμα εισήγησης “Η δημιουργία μιας νέας διανομής Linux σχεδιασμένη για μαθητές και καθηγητές των Ελληνικών Σχολείων” κατά την οποία βρήκα πολλούς εκπαιδευτικούς υποστηρικτές αυτής της πρότασης.

 

Αναφερθείτε σε οτιδήποτε επιθυμείτε να διαδοθεί για την κοινότητά σας.

 

Δεν επιθυμώ να διαδοθεί κάτι συγκεκριμένο για την κοινότητα καθώς ο ρόλος της είναι να βοηθάει τα μέλη της και να υποστηρίζει την διανομή Linux Mint με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

 

Όσοι θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για την κοινότητα Linux Mint μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της κοινότητας που βρίσκεται στην διεύθυνση www.linuxmint.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com