Κάλεσμα για συμμετοχή στο GeoDataCamp 2010

Ένα πρόβλημα που έχουν αρκετοί δημιουργοί που επιθυμούν να αναπτύξουν εφαρμογές γεωπληροφορικής, είναι η αδυναμία πρόσβασης σε ελεύθερα γεωχωρικά δεδομένα. Μια σημαντική πηγή γεωχωρικών δεδομένων είναι τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της η Δημόσια Διοίκηση και έχει προμηθευτεί με τους πόρους όλων μας.

 

Εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί το http://geodata.gov.gr η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που προσφέρει δημόσια ανοικτά δεδομένα σε όλους τους πολίτες. Για να αποκτήσουν εμπειρία οι δημιουργοί λογισμικού και να εκπαιδευτούν στην χρήση των δημόσιων, ανοικτών δεδομένων στις εφαρμογές τους, διοργανώνεται το πρώτο GeoDataCamp.

To GeoDataCamp είναι μια ανοικτή συνάντηση εθελοντών, χρηστών και πολιτών, που επιθυμούν να ενισχύσουν τα γεωχωρικά δεδομένα και τη διάδοση της χρήσης τους. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μέσα σε μία μέρα, η ανάπτυξη εφαρμογών χρήσης των ανοικτών γεωχωρικών δεδομένων. Οι εφαρμογές μπορεί να καλύπτουν τις ανάγκες είτε της δημόσιας διοίκησης, είτε των πολιτών, είτε των επιχειρήσεων.Στη συνάντηση ενθαρρύνεται ακόμα η ανάπτυξη και παρουσίαση ιδεών, σχεδίων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ανοικτά γεωδεδομένα και ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και η ανάδειξη των οικονομιών κλίμακας που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ και του συνεργατικού τρόπου ανάπτυξης για την υλοποίησή τους. Το GeoDataCamp διοργανώνεται παράλληλα με την διημερίδα του ΟΚΧΕ (www.okxe.gr) για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ), οπότε, σε κοντινή απόσταση θα βρίσκονται στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών για επικοινωνία και εποικοδομητική συζήτηση. 

 

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 19/11 θα γίνει ανάπτυξη εφαρμογών με γεωχωρικά δεδομένα, η παρουσίαση του geodata.gov.gr, συζήτηση και επίδειξη ΕΛ/ΛΑΚ GIS, εκπαίδευση για συνεισφορά στο έργο OpenStreetMap και συζήτηση για το ποια γεωχωρικά δεδομένα μπορούν να είναι δημόσια.

 

Την δεύτερη ημέρα, Σαββάτο 20/11 θα γίνει επίδειξη και ανοικτή συζήτηση για την χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην προστασία του περιβάλλοντος και η παρουσίαση στη διημερίδα των εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από την πρώτη ημέρα. Η πρόσκληση για συμμετοχή στο Geodatacamp 2010 είναι ανοικτή σε όλους, είτε είναι δημιουργοί, είτε χρήστες, που θα ήθελαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις ανάγκες τους με τους δημιουργούς που θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προσφέρει μια αίθουσα με παροχή σύνδεσης internet, και υποδομές για να μπορούν να γίνουν παρουσιάσεις

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της πρόσκλησης  εδώ.

 

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη σχετική επιλογή στο ellak.gr.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com