Δράσεις και νέες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ

Ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολείται με το ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνει, δημιουργούνται νέες κοινότητες, νέες δράσεις και υπάρχει μεγάλη ζωντάνια. Εκδηλώσεις αρχίζουν να γίνονται σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, όπως η Φλώρινα, νέα blogs εμφανίζονται, και νέες κοινότητες δημιουργούνται.

 

Μια σχετικά νέα κοινότητα είναι η Ελληνική Κοινότητα OpenSuse. Στην Θεσσαλονίκη, στις 18 Δεκεμβρίου έγινε η παρουσίαση του έργου από τα μέλη της κοινότητας. Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο OpenSuse, παρουσιάστηκε το έργο της ελληνικής κοινότητας. Μετά το διάλειμμα, παρουσιάστηκς το OBS και η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση εγκατάστασης του KDE. Περισσότερα……

 

Στην Φλώρινα, στην κεντρική πλατεία, στις 24 Δεκαμβρίου  ορανώθηκε εκδήλωση ΕΛ/ΛΑΚ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικης Π.Ε. Φλώρινας. Μέσα σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί για την γιορτή, θα μαζευτούν φίλοι του ΕΛ/ΛΑΚ για να παρουσιάσουν στον κόσμο τα προτερήματα του ΕΛ/ΛΑΚ. Περισσότερα…….

 

 

Στο TEI Αθηνών έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας Linuxteam TEI-Ath. Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την Λάρισα με το Linuxteam TEI-Lar, βρήκε μιμητές. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου έγινε η συνάντηση με θέματα: το στήσιμο server με CentOS, δημιουργια site, δημιουργια logo (t-shirts,stickers etc.), πρώτες παρουσιάσεις στο ΤΕΙ. Περισσότερα……….

 

Ένα νέο Online περιοδικό που έχει πάρα πολλά θέματα για ΕΛ/ΛΑΚ είναι το YAGLB. Μια επίσκεψη στον δικτυακό τόπο θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας σχετικά με τα διάφορα ελεύθερα και ανοικτά λειτουργικά συστήματα, για παράδειγμα Ubuntu και Android, ρυθμίσεις για την επιφάνεια εργασίας, παιχνίδια και παραμετροποίηση εφαρμογών. Το περιοδικό έχει πλούσια ύλη και ανανεώνεται συνεχώς. Περισσότερα……..

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com