Debian Sprints

debian.jpg Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο των δράσεών της που αφορούν τη συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών Ανοικτού Λογισμικού στην Ελλάδα,  καλεί ενδιαφερόμενους φορείς να υποστηρίξουν τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας του λειτουργικού συστήματος ελεύθερου λογισμικού Debian.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση των συναντήσεων μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σχετική φόρμα: http://go.eellak.gr/debiansprint 

 

 

Το Debian είναι ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσεται από περισσότερους από χίλιους εθελοντές από ολόκληρο τον κόσμο που συνεργάζονται μέσω του Διαδικτύου. Η αφοσίωση του Debian στο Ελεύθερο Λογισμικό, ο μη κερδοσκοπικός του χαρακτήρας και το ανοιχτό μοντέλο ανάπτυξής του το καθιστούν μοναδικό ανάμεσα στις διανομές του GNU/Linux.

Τα δυνατά σημεία του Debian είναι η εθελοντική του βάση, η αφοσίωση του στο Κοινωνικό Συμβόλαιό του, και η δέσμευσή να παρέχει το καλύτερο δυνατό λειτουργικό σύστημα.

Τα “Debian Sprints”, όπως ονομάζονται αυτές οι συναντήσεις, είναι θεματικές συναντήσεις προγραμματιστών οι οποίες έχουν διάρκεια λίγων ημερών κι έχουν ως στόχο τη βελτίωση συγκεκριμένων τμημάτων του λειτουργικού συστήματος. Οι συναντήσεις είναι εθελοντικού χαρακτήρα και οι προγραμματιστές του έργου συμμετέχουν στον ελεύθερο τους χρόνο.

Η διοργάνωση των συναντήσεων αυτών θεσμοθετήθηκε πρόσφατα από το έργο Debian και επιδοτείται από το ίδιο το έργο αλλά και από συνεργαζόμενους με αυτό φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ επιθυμώντας να συνεισφέρει σε αυτή τη δράση αναζητά φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούν για τη διοργάνωση των συναντήσεων. Η συνεισφορά αυτή μπορεί να είναι είτε οικονομική, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, είτε προσφέροντας το χώρο και τις υλικές υποδομές των συναντήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Debian Sprints μπορείτε να βρείτε εδώ: http://wiki.debian.org/Sprints  http://wiki.debian.org/Sprints/HowTo
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Debian μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.debian.org .

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση των συναντήσεων μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σχετική φόρμα: http://go.eellak.gr/debiansprint

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com