Θέσεις προγραμματιστών στο cloud του ΕΔΕΤ

Η ΕΔΕΤ ΑΕ , στo πλαίσιο της ανάπτυξης καινοτόμου λογισμικού διαχείρισης υπολογιστικών υποδομών μεγάλης κλίμακας (υποδομές cloud computing) επιθυμεί να προσθέσει στην ομάδα ανάπτυξης νέους και ικανούς προγραμματιστές λογισμικού με όρεξη για σχεδίαση και ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων λογισμικού.

Για την υλοποίηση των υπηρεσιών Public Cloud του ΕΔΕΤ έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα cloud computing που αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς λογισμικού και μηχανικούς συστημάτων με άριστη γνώση σε κατανεμημένα συστήματα, αλγορίθμους, συστήματα αρχείων, δίκτυα ευρείας κλίμακας, λειτουργικά συστήματα και τεχνολογίες λογισμικού.

 

Οι συνεργάτες θα ενταχθούν στη παραπάνω ομάδα θα ασχοληθούν, στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής cloud του ΕΔΕΤ, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων χαρακτηριστικών σε λογισμικό για την αυτόματη διάθεση δεκάδων χιλιάδων εικονικών μηχανών (VMs) και petabytes αποθηκευτικού χώρου, δυναμικά και ελαστικά, κατ’ απαίτηση για χιλιάδες χρήστες.

 

Αναλυτικότερα:

 

Software Engineers-OS experts για το Cloud του ΕΔΕΤ

 

Ο κατάλληλος υποψήφιος/α πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες Python/C/C++. Απαραίτητη είναι η άριστη γνώση διαχείρισης συστημάτων Linux, ενώ επιθυμητή είναι γνώση προγραμματισμού σε επίπεδο πυρήνα (kernel level). Επίσης, απαραίτητη είναι η εξοικείωση με τη λειτουργία εργαλείων source versioning and control (git,svn, bzr) και με τη συγγραφή και χρήση εργαλείων ελέγχου (unit tests). Επιθυμητή είναι η εξοικείωση με τεχνολογίες cloud (AWS, Rackspace Cloud, κλπ), με την λειτουργία εικονικών μηχανών (server virtualization): kvm, xen, libvirt. Θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα η προηγούμενη εμπειρία στην αλλαγή/ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Εμπειρία στην διαχείριση δικτύων (VLAN, L3/L4/L5 VPN, DHCP, IPv6, bonding) και στην χρήση βιβλιοθηκών ασύγχρονης επικοινωνίας (ZeroMQ, RabbitMQ, κλπ) είναι ιδιαίτερα επιθυμητή. Τέλος, επιθυμητή είναι η εξοικείωση με κατανεμημένα αποθηκευτικά συστήματα (πχ Ceph, GPFS, Lustre, HDFS).

 

Software Engineers-Python experts για το Cloud του ΕΔΕΤ

 

Ο κατάλληλος υποψήφιος/α πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία σε κώδικα με τεχνολογίες Python/C/C++, εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών με την χρήση εργαλείων όπως django, pylons, κλπ. Επίσης, απαραίτητη είναι η εξοικείωση με τη λειτουργία εργαλείων source versioning and control (git, svn, bzr) και με τη συγγραφή και χρήση εργαλείων ελέγχου (unit tests). Επιθυμητή είναι η εξοικείωση με τεχνολογίες cloud (AWS, Rackspace Cloud, κλπ), με την λειτουργία εικονικών μηχανών (server virtualization): kvm, xen, libvirt. Επιπλέον, εξοικείωση με βιβλιοθήκες ασύγχρονης επικοινωνίας (ZeroMQ, RabbitMQ, κλπ) θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα. Τέλος, προηγούμενη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού ανοιχτού κώδικα είναι ιδιαίτερα επιθυμητή.

 

Αναζητούμε προγραμματιστές με μεράκι και όρεξη για να συμβάλλουν στη νέα γενιά υπηρεσιών Cloud από τα DataCenters του ΕΔΕΤ. Στείλτε μας συνδέσμους στο LinkedIn profile σας, το blog σας, το twitter account σας ή τα project σας στα github/googlecode/sourceforge, στο email “jobs at grnet.gr” έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για εσάς (οκ… δεχόμαστε και βιογραφικά!).

Περισσότερες Πληροφορίες: “nkoziris at grnet.gr”, “vkoukis at cslab.ece.ntua.gr”

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com