Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα Wikimedia Community Fellows

600px-wikimedia-logo.svg.png Η δράση Wikimedia Community Fellows αποτελεί μια προσπάθεια για την δημιουργία, επέκταση και διάδοση μοντέλων προώθησης της εθελοντικής συμβολής υλικού στο κίνημα της Wikimedia.

Στόχος είναι η οργάνωση νέων τρόπων συνεργασίας υπό τη μορφή έργων (project) για την παραγωγή θεματοποιημένου υλικού από πολλαπλούς χρήστες-εθελοντές. Για παράδειγμα, ο Liam Wyatt ασχολείται με την οργάνωση, συγκέντρωση και παραγωγή υλικού σχετικά με οργανισμούς, κοινότητες και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τομέα, ώστε να δημιουργηθεί/επεκταθεί παράλληλα ο εν λόγω θεματικός τομέας στη Wikipedia.

 

 

Μέσω διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων, ο Liam κατάφερε να φέρει σε επαφή και να οργανώσει πολλούς ενδιαφερόμενους και εθελοντές ώστε να παραχθεί το απαραίτητο υλικό υπό τη μορφή άρθρων δημόσιας πρόσβασης στο Wikipedia. Αντιστοίχως, ο Jon Harald Soby αξιοποιεί νέους τρόπους προσέλκυσης νέων εθελοντών μεταφραστών για τη Wikipedia. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του απέφερε περίπου 1400 ενεργούς μεταφραστές για 112 διαφορετικές γλώσσε

 

Το ίδρυμα Wikimedia αναζητά νέες ιδέες και εθελοντές για συμμετοχή σε ανάλογες δράσεις στο πρόγραμμα Spring 2012 Fellowships. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η διορία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 15η Ιανουαρίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον σχετικό ιστότοπο.

[Περισσότερα: http://blog.wikimedia.org/2011/12/07/open-call-for-community-fellows/]

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com