Ένταξη της Αρχής Πιστοποίησης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (HARICA) στo Mozilla

 Η Αρχή Πιστοποίησης των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων (HARICA- http://www.harica.gr/) που υποστηρίζεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο – GUnet (http://www.gunet.gr/) έγινε μέλος του Mozilla Root CA program και πλέον βρίσκεται προεγκατεστημένη(builtin) σε προγράμματα που χρησιμοποιούν NetworkSecurityServices (NSS) έκδοσης 3.13.2 ή νεώτερη. Ενδεικτικά η HARICA βρίσκεται προεγκατεστημένη στις νέες εκδόσεις των: MozillaFirefox, Thunderbird, Filezilla, LibreOffice, RedHatServers. Τη λίστα των έμπιστων Αρχών Πιστοποίησης του NSS, (http://www.mozilla.org/projects/security/pki/nss/overview.html) χρησιμοποιούν όλες οι κύριες διανομές Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, RedHat, CentOS).

Οι νέες δυνατότητες θα γίνουν άμεσα αντιληπτές σε όποιους χρήστες ή servers αποκτήσουν ψηφιακά πιστοποιητικά από την ιεραρχία της καινούργιας RootCA 2011 της HARICA, η οποία θα μπει σύντομα σε παραγωγή.

Η ένταξη μιας αμιγώς Ελληνικής Αρχής Πιστοποίησης όπως η HARICA σε δημοφιλείς browsers είναι η πρώτη για τα Ελληνικά δεδομένα. Η λειτουργία της HARICA σε τεχνικό επίπεδο έχει ανατεθεί από τη GUnet σε ομάδα στελεχών του Κέντρου Λειτουργίας Δικτύου (ΚΛΔ http://noc.auth.gr) του ΑΠΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com