OpenWetWare

To BioBricks Foundation  σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον διαμοιρασμό της πληροφορίας, της τεχνογνωσίας και της σοφίας ανάμεσα σε επιστήμονες, ερευνητές και ομάδες που σχετίζονται με την βιολογία δημιούργησε το OpenWetWare .

Πρόκειται για ένα ιστότοπο όπου εργαστήρια, ιδιώτες και ερευνητικές ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να παρέχουν πληροφορίες για το ποιοι είναι και το ερευνητικό έργο που διατελούν προσφέροντας παράλληλα απευθείας συνδέσμους προς τις δικές τους σελίδες. Ουσιαστικά, θα λειτουργεί ως ένα μεγάλο παγκόσμιο ευρετήριο για ομάδες, επιστήμονες και οργανισμούς που ασχολούνται με την Βιολογία. Παράλληλα, το OpenWetWare θα προσφέρει την δυνατότητα σε όλους αυτούς να συνεργάζονται και να επικοινωνούν το έργο τους μεταξύ τους εύκολα και γρήγορα.

Μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα που παρέχει ο ιστότοπος είναι ότι φιλοξενεί στις σελίδα του ευρετήριο με μαθήματα και σχολές που ασχολούνται με την Βιολογία από Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει και να ψάξει ανάμεσα στα διάφορα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που τον ενδιαφέρουν και πολλές φορές ακόμα και να κατεβάσει όλο το πρόγραμμα σπουδών με σχόλια και σημειώσεις.

Απώτερος στόχος είναι να γίνει το OpenWetWare μια χρήσιμη διαδικτυακή πύλη με χρήσιμες πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο για το καλό της έρευνας στην βιολογία. Το OpenWetWare σας καλεί να το επισκεφτείτε και να συμμετέχετε στην εκδοτική διαδικασία του με όποιο τρόπο μπορείτε καθώς επίσης να ενημερώσετε για το δικό σας εργαστήριο, Πανεπιστήμιο ή ερευνητικό έργο ώστε να φιλοξενηθείτε στις σελίδες του με ένα απλό κλικ. Καθώς το OpenWetWare λειτουργεί ως wiki το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή εγγραφή και ξεκινάτε κατευθείαν την διαδικασία του editing. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο του OpenWetWare διατίθεται κατ’ επιλογήν με τις άδειες Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή  ή GNU Free Documentation License.  Γίνεται αντιληπτό ότι μια τέτοια διαδικτυακή πύλη που στόχο έχει τον διαμοιρασμό και την διακίνηση της πληροφορίας και της γνώσης δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάτι άλλο πέρα από την Ανοιχτή Αδειοδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com