Ελεύθερο ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr – Νέες υπηρεσίες

Εδώ και 5 μήνες, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου διαθέτει μία νέα καινοτόμα υπηρεσία, το ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr .

Το ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να αναπαράγουν δημόσια στους χώρους τους μουσική που διανέμεται ελεύθερα με άδειες Creative Commons και δεν δημιουργεί απαιτήσεις από φορείς συλλογικής διαχείρισης.

Αναλυτική παρουσίαση της υπηρεσίας όπως αυτή είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενο άρθρο υπάρχει εδώ.

Η υπηρεσία η οποία ήδη έχει 505 εγγεγραμμένους χρήστες, δίνει πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης του ιστορικού της υπηρεσίας, με πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής (logs) της playlist του webradio ώστε να τεκμηριώνεται ο χρόνος, ο τόπος και το είδος της μουσικής που έχει χρησιμοποιηθεί και να διασφαλίζεται πως αναπαράγεται μουσική που διανέμεται ελεύθερα (με άδειες Creative Commons) και δεν δημιουργεί απαιτήσεις από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης.

Παρέχεται επίσης στους εγγεγραμμένους χρήστες η δυνατότητα βασικής επεξεργασίας του προφίλ τους ώστε να δηλώνεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Σε επόμενη φάση στο πλαίσιο αναβάθμισης και βελτίωσης της υπηρεσίας θα δίνεται η δυνατότητα προσθήκης περισσότερων στοιχείων στο προφίλ του κάθε εγγεγραμμένου χρήστη και οι πληροφορίες αυτές θα προβάλλονται στην αρχική σελίδα της υπηρεσίας ώστε να φαίνεται το δίκτυο των επιχειρήσεων που αναπαράγουν ελεύθερη μουσική στο χώρο τους. Επίσης σύντομα θα προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης του ιστορικού του κάθε χρήστη με πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής (logs) ώστε να τεκμηριώνεται ο χρόνος, ο τόπος και το είδος της μουσικής που έχει χρησιμοποιήσει από την υπηρεσία.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο ccradio.ellak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com