Σεμινάριο WikiSkills

logo_ws_color-high_petit1.pngΤα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού έργου «WIKI-SKILLS: Empowering and fostering social, professional, cultural and civic skills though pedagogical use of Wiki technologies and methodologies» (wikiskills.net) διοργάνωσαν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου του 2012 το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση των wikis στην εκπαίδευση με τίτλο «Wikis as tools for learning».

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 40 εκπαιδευτικοί και είχε ως στόχο να ενημερώσει σχετικά με την ύπαρξη των wiki και τη φιλοσοφία τους. Σε αυτό υπήρχε ένα φόρουμ μεταξύ των επιστημόνων, εκπαιδευτικών επαγγελματιών και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές σχετικά με τη χρήση των περιβαλλόντων wiki σε εκπαιδευτικά πλαίσια. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να προωθηθεί η χρήση του wiki ως ένα ισχυρό εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και για την ανάπτυξη και την εδραίωση μιας ενεργούς κοινότητας πρακτικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν το ακόλουθο:

18.00-18.45: Théo Bondolfi – Πρόεδρος του Ynternet.org, συντονιστής του έργου Wiki-Skills, Ελβετία

Θέμα: Παρουσίαση του έργου Wiki-skills και της ψηφιακής φιλοσοφίας πίσω από τα wikis (pdf)

18.45-19.30: Θεόδωρος Καρούνος & Νίκος Ρούσσος, Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, Ελλάδα

Θέμα: Η χρήση των wikis από την ελληνική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και οι προτάσεις μας σχετικά με τη χρήση των wikis στο εκπαιδευτικό σύστημα.(pdf )

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com