Civic Commons Wiki

Το Civic Commons είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει την ελαχιστοποίηση των κυβερνητικών εξόδων σε τομείς τεχνολογίας και συστημάτων πληροφορικής. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν ανοιχτές τεχνολογίες και λογισμικό ώστε να βελτιώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να ενισχύσουν την διαφάνεια και να ενισχύσουν την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Το Civic Commons εγκαινίασε πρόσφατα σχετικό wiki στην διεύθυνση http://wiki.civiccommons.org σκοπεύοντας στην προώθηση των στόχων του μέσω της ανοιχτής συζήτησης και των προτάσεων από κυβερνητικά όργανα, οργανισμούς και ιδιώτες. Παράλληλα, προσφέρεται από τον οργανισμό η τεχνογνωσία, η υποδομές και τα εργαλεία ώστε οι κυβερνητικές οντότητες να αναπτύξουν ανοιχτές τεχνολογίες (civic technologies ) που θα ναι ελεύθερες στη διανομή και θα βοηθούν στην υιοθέτηση ανοιχτών συστημάτων συνεργασίας.

Τα τελευταία χρόνια παρ όλες τις εξαιρετικές προόδους σε ζητήματα τεχνολογιών και επιχειρηματικότητας κρίνεται ότι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή οι πόλεις, οι κοινότητες και δήμοι έχουν μείνει ακόμα αρκετά πίσω. Ο οργανισμός Civic Commons έρχεται να αλλάξει αυτή τη πραγματικότητα και να βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν οι ανοιχτές τεχνολογίες και οι τεχνικές συνεργατικής ανάπτυξης και να επωφεληθούν από αυτές όπως έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα.

Το Civic Commons καλεί όλες τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις και δημόσιους φορείς, όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες να το επισκεφτούν και να δουν τις ανοιχτές πολιτικές, τις οδηγίες και τα παραδείγματα που φιλοξενούνται σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον wiki. Όλο το περιεχόμενο που βρίσκεται στο wiki διατίθεται με άδεια Creative Commons Attribution 3.0 Unported License .

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com