Server Virtualization στην Υποδομή Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης

Το Τμ. Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης με αφορμή το πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’ αναδιοργάνωσε τις υποδομές πληροφορικής και συγκεκριμένα τους Διακομιστές Βάσεων Δεδομένων και τους Διακομιστές Εφαρμογών (database & application servers) κάνοντας χρήση τεχνολογιών Server Virtualization με εργαλεία ανοιχτού λογισμικού και δωρεάν πλατφόρμες υποστήριξης του virtualization.

Το Τμ. Πληροφορικής διενέργησε δοκιμές στις πιο διαδεδομένες τότε πλατφόρμες virtualization και κατέληξε σε μια βέλτιστη συλλογή εργαλείων και εφαρμογών για τα δεδομένα και τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Δήμου στο τομέα της Πληροφορικής όπως είναι ο Δήμος Ρεθύμνης.

Ήδη από τις αρχές του 2011 τα πιο σημαντικά συστήματα παραγωγής του Δήμου έχουν περάσει σε virtualized πλατφόρμα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σκοπός είναι σύντομα να δουλεύουν όλα τα συστήματα του Δήμου (>15 stand-alone servers) σε τέτοιο περιβάλλον.

Με την υποδομή πληροφορικής του Δήμου να αλλάζει και να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες virtualization είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο private cloud computing που θα είναι το επόμενο βήμα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ την παρουσίαση: http://www.rethymno.gr/sharedfiles/perm/PMathinos-ServerVirualization.pdf

3 thoughts on “Server Virtualization στην Υποδομή Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης

  1. Η λύση που επέλεξα για τον Δήμο Ρεθύμνου (VMware Server 2 + Ubuntu Server) ήταν ώριμη και αξιόπιστη τότε που έψαχνα τι να χρησιμοποιήσω. Επίσης επειδή έχω δουλέψει το VMware κατά καιρούς από το 2004 του έχω εμπιστοσύνη ;-) . Σήμερα το ESXi είναι ίσως καλύτερη λύση (αν δεν χρειάζεσαι να έχεις πλήρες host OS, κάτι που εγώ προτιμώ να έχω) όπως και το KVM αλλά “κάτι που δουλεύει καλά δεν το αλλάζεις εύκολα” …

    Το θέμα είναι το Virtualization… τα εργαλεία πολλά και καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com