On the Commons: Διάλεξη Michel Bauwens

Εγγραφή στην Eκδήλωση “On the Commons: Michel Bauwens”

 

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. και το FabLabAthens σας προσκαλούν στην ανοικτή στο κοινό διάλεξη του Michel BauwensOn the Commnons που θα γίνει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων, Πατησίων 42, κτίριο Αβέρωφ, αίθουσα Καυταντζόγλου, την Τετάρτη 29/5 στις 7μμ.

Ο Michel Bauwens είναι ιδρυτής του P2P Foundation, το P2P Foundation έχει σκοπό την έρευνα της ομότιμης παραγωγής, διακυβέρνησης και ιδιοκτησίας και τις μορφές ανοικτής, συμμετοχικής και προσανατολισμένης στα “κοινά” ανθρώπινης συνεργασίας. Είναι επίσης συνιδρυτής του Commons Strategies Group. Διδάσκει θέματα που αφορούν στην ανθρωπολογία της ψηφιακής κοινωνίας στα πανεπιστήμια Payap και Chian Mai. Είναι συγγραφέας άρθρων και δοκιμίων μεταξύ των οποίων και τα βασικά έργα “Peer to Peer and Human Evolution” και “The Political Economy of Peer Production”. Πρόσφατα είχε βρεθεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ των Κοινών (Common Fest, http://commonsfest.info/) το οποίο διοργανώθηκε στην Κρήτη (13-21 Απριλίου). Η παρουσίασή από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ είναι διαθέσιμη για ελεύθερο κατέβασμα και διαμοιρασμό από το http://commonsfest.info/parousiasis/ όπως και όλες οι παρουσιάσεις που έγιναν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με συντονιστή τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο (Σχολή Αρχιτεκτόνων) και συμμετέχοντες τους Πέτρο Λινάρδο, Γιώργο Παπανικολάου (P2PFoundation) και τον Πρόδρομο Τσιαβό (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com