To INCEPTION DAYS έρχεται στη Θεσσαλονίκη | 16 – 18 Μαΐου 2013

logo2Για 3 ημέρες από τις 16 με 18 Μαΐου διαμορφωτές των διεθνών καινοτόμων εξελίξεων, επενδυτές, επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, πολιτικοί, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα και δραστήριοι πολίτες συγκεντρώνονται στην Θεσσαλονίκη για μία ανοιχτή συζήτηση με όλους όσους είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν της δικές τους προοπτικές.

Το INCEPTION DAYS σχεδιάστηκε για εκείνους που είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν, να μάθουν και να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται να αναδείξει τη δυναμική του συνδυασμού της επιτυχημένης διαχείρισης καινοτόμων ιδεών και πρακτικών με τις δυνατότητες που διαθέτουν οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ώστε να καλλιεργηθεί ένα γόνιμο περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από τρεις άξονες:

  • Την αξιολόγηση της δυναμικής και τη χαρτογράφηση των καινοτόμων προοπτικών.
  • Τον σχεδιασμό πρωτότυπων, ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων λύσεων που θα μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες στην ανάπτυξη της καινοτομίας.
  • Την διαμόρφωση και την καλλιέργεια μηχανισμών για τη δόμηση ισχυρών και βιώσιμων οικοσυστημάτων καινοτομίας.

To INCEPTION DAYS φέρνει στην Θεσσαλονίκη ομιλητές και συμμετέχοντες από όλο το φάσμα της καινοτομίας και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία μέσα από 4 βασικά προγράμματα: αρχικά, το Hackathon και το Sandbox στοχεύουν σε μία διαρκή ανταλλαγή ιδεών, και το Inception Stage θα αναδείξει νέα πεδία σκέψης και δημιουργικότητας, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους παρευρισκόμενους μέσα από ανοιχτές ομιλίες. Τέλος, το Inception Talks με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών προσωπικοτήτων όπως μεταξύ άλλων ο κ.Greg Horowitt – Co-Founder & Managing Director at T2 Venture Capital, creator & Architect of The Rainforest, η κυρία Sophie Ennadi – CEO at NAJMTEK και ο κ. Domenico Navarra Sole – Director at AREASCOA, θα εστιάσει στα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα επιτυχημένο οικοσύστημα καινοτομίας, όπως μεταξύ άλλων την αξία της συνεργασίας, την δυναμική της δικτύωσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τις προοπτικές της εξωστρέφειας και την ανάγκη για φιλική προς καινοτομία κουλτούρα.

To INCEPTION DAYS τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Μακεδονίας και του Προγράμματος Αναπτύξεως των Ηνωμένων Εθνών – UNDP, ενώ υποστηρίζεται από σημαντικούς οργανισμούς.

Επισκεφθείτε το www.inceptiondays.eu για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com