Ο ρόλος του Enterprise Europe Network – Hellas στην υποστήριξη των επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο περιλαμβάνει 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική και υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Enterprise Europe Network, σε μια εποχή όπου η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των επιχειρήσεων θεωρούνται κλειδιά για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Το ομώνυμο δίκτυο στην Ελλάδα  (Enterprise Europe Network – Hellas) εκπροσωπείται από 12 φορείς κατανεμημένους σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας και διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Το ελληνικό δίκτυο στην πενταετή του λειτουργία του, έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε 350 αντίστοιχες εκδηλώσεις μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικές αποστολές, βοηθώντας ελληνικές επιχειρήσεις να συνάψουν περισσότερες από 400 συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας διεθνώς.

Παράλληλα παρείχε 13.000 συμβουλές για πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα, 22.500 εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και απάντησε σε περισσότερα από 45.000 ερωτήματα ευρωπαϊκού περιεχομένου.

Αναλυτικά, οι φορείς-μέλη του Enterprise Europe Network-Hellas είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Καβάλας, ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων ΑΕ (ΕΒΕΤΑΜ) και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας / ΑΝΚΟ ΑΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις τρέχουσες ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω του δικτυακού τόπου www.enterprise-hellas.gr ή να απευθύνονται στους παραπάνω φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο στο www.enterprise-hellas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com