1ο διεθνές meeting για developers και χρήστες του open source λογισμικού Ganeti

Στις 3-5  Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε το Ganeticon 2013 (Ganeti Users & Developers Meeting), το πρώτο διεθνές meeting για το opensource λογισμικό Ganeti.  Το Ganeticon 2013 διοργανώθηκε από το Skroutz, τη Google και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Το Ganeti είναι μια open source λύση για Virtualization Management η οποία αναπτύσσεται κυρίως από τη Google και επιτρέπει τη δημιουργία Private Clouds.

Το meeting διοργανώθηκε στα νέα γραφεία του Skroutz στη Νέα Ιωνία, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 50 στελέχη και προγραμματιστές ελληνικών και ξένων εταιρειών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.Οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν εμπειρίες από τη χρήση του λογισμικού, παρακολούθησαν θέματα σχετικά με το τεχνικό μέλλον του project (design talks) και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της κοινότητας γύρω από το Ganeti.

Το Skroutz βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του στο Ganeti και η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης αποτέλεσε έναν τρόπο προσφοράς σε ένα project που έχει συμβάλει σημαντικά στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της δημοφιλούς ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών και προϊόντων. Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκτός από τους developers του λογισμικού συμμετείχαν και οι ίδιοι οι χρήστες του Ganeti.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια της κοινότητας, με το Ganeticon 2013 κατα γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων στέφθηκε με επιτυχία από άποψη περιεχομένου, δικτύωσης και διοργάνωσης και άφησε απόλυτα ικανοποιημένους όλους τους παρευρισκόμενους. Τέλος, δημιουργήθηκαν ισχυρές βάσεις για τη συνέχιση του θεσμού στο μέλλον και τη διεύρυνση της κοινότητας του open source λογισμικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα,  οι παρουσιάσεις και φωτογραφίες από το meeting υπάρχουν διαθέσιμες εδώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com