ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MERLIN

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ),  συνεργάζεται με το ΕΚΤ  για την υλοποίηση του Enterprise Europe Network Hellas, παρέχοντας υποστήριξη σε θέματα Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, με σκοπό να βοηθηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.Το Enterprise Europe Network Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Ένα από τα “εργαλεία” που διαθέτει το δίκυτο είναι το “Σύστημα MERLIN “. Ένα λογισμικό το οποίο κατασκευάστηκε για να βοηθήσει τα νέα μέλη του δικτύου ώστε να εκτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές τους δραστηριότητες που αφορούν τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό δίκτυο  Enterprise Europe Network και την εξασφάλιση και διατήρηση ευκαιριών για το κάθε νέο μέλος, για συνεταιρισμούς και συνεργασίες με άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις, από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση..

Στο λογισμικό MERLIN έχουν ενσωματωθεί τα προηγούμενα εργαλεία του δικτύου BBS, BCD, First Class, BEMT and Who’s Who.

Έτσι κάθε νέο μέλος του δικτύου έχει στη διάθεση του ένα ολοκληρωμένο λογισμικό το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα, στα οποία ήταν υποχρεωμένη να ανατρέχει η κάθε επιχείρηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της, τόσο στον τομέα της πληροφόρησης, όσο και στον τομέα της εύρεσης ευκαιριών για συνεργασίες με εταιρείες από όόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε νέο μέλος είναι εύκολο να εισέλθει στο site, αφού λάβει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Τους κωδικούς αυτόυς θα τους λάβει αφού δημιουργήσει ένα λογαριασμό σε έναν επί μέρους κόμβο του Πανευρωπαϊκού δικτύου, όπως είναι ο Ελληνικός Κόμβος ( Enterprise Europe Network-Hellas ), για να έχει πρόσβαση στο σύστημα MERLIN.

Πρόκειται για ένα σοβαρό υποβοηθητικό έργαλείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο  Enterprise Europe Network να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται με τη συμμετοχή τους σε αυτό το Πανευρωπαϊκό δίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com