ParaSol:Ένα συνεργατικό έργο σε εξέλιξη με τη χρήση ανοιχτού hardware

1376985_484411981656572_607519012_nΤο ParaSol είναι ένα τρισδιάστατο διάγραμμα . Αποτελεί μια παιγνιώδη δομή, που θυμίζει ένα τεράστιο γραμμικό καπέλο και ταυτόχρονα ένα datascape που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του αυτόνομου σταθμού φορτίσεων ΑΚΤΙΝΑ*. Κατά μήκος του ParaSol αποτυπώνεται η παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ στο πλάτος της κατασκευής φαίνεται η ενέργεια που παράγεται στη διάρκεια της ημέρας. Το έργο συνδυάζει την ψηφιακή (σχέδιο + κατασκευή) με τη χειρωνακτική (συναρμολόγηση) παραγωγή και κινείται στην κατεύθυνση του digital craftsmanship.

Για την παραγωγή του ParaSol χρησιμοποιούνται τρισδιάστατοι εκτυπωτές ανοιχτού hardware, στην Αθήνα και το Ρότερνταμ. Το έργο αποτελείται συνολικά από 84 κομμάτια και βρίσκεται σε εξέλιξη. Για την εκτύπωσή του συνεργάζονται τα μέλη της ομάδας City Index Lab. Στη διαδικασία της εκτύπωσης συμμετέχει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Το έργο υποστηρίζει τεχνικά η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Το έργο Parasol θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα πλαίσια της έκθεσης εκ Νέου (24 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου).

     

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com