Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «E-Voting : Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για την Προώθηση της Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις» Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 5μμ. Η εκδήλωση διεξήχθη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στην αίθουσα «Μικρό Αμφιθέατρο», στο ισόγειο του κτιρίου.

Παρουσιάστηκε το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Ζευς από τον εκπρόσωπο της ομάδας ανάπτυξης του ΕΔΕΤ και στη συνέχεια μίλησαν για την εμπειρία χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τη «Δημιουργία Ξανά» εκπρόσωποι από τους αντίστοιχους φορείς. Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος της ομάδας εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

 

Το  πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00-17:20 Εγγραφές -Χαιρετισμοί

17:20-17:35 Ενημερωτική Παρουσίαση Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (Χριστιάνα Σιαμπέκου, ΕΚΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

17:35-18:10 Παρουσίαση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Ζευς (Πάνος Λουρίδας, ΕΔΕΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

18:10 – 18:30 Εμπειρία Χρήσης του συστήματος στο ΟΠΑ (Ξυλωμένος Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής ΟΠΑ) – Παρουσίαση Βίντεο

18:30 – 18:50 Εμπειρία Χρήσης του συστήματος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Δαλάκας Βασίλης, Κέντρο Δικτύων Χαροκόπειου Πανεπιστημίου) – ΠαρουσίασηΒίντεο

18:50 – 19:10 Εμπειρία Χρήσης του συστήματος στη Δημιουργία Ξανά (Αντώνης Κρασσάς, Δημιουργία Ξανά) – ΠαρουσίασηΒίντεο

19:10 – 19:30 Ερωτήσεις-συζήτηση

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Θανάσης Πρίφτης, υπεύθυνος της ομάδας εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Όλες οι παρουσιάσεις τωνεκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Συνεργασίες» είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Το EnterpriseEuropeNetworkHellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων 

Το EnterpriseEuropeNetwork είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.  Στην Ελλάδα, το δίκτυο EnterpriseEuropeNetworkHellas (www.enterprise-hellas.gr) αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία. Συντονιστής του ελληνικού δικτύου είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). 

eenlogo

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com