Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθήνας

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 8μμ, στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Δ4 – Αεριοφυλάκιο 2), θα γίνει η παρουσίαση του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS”. Σκοπός της παρουσίασης είναι να γίνει μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με στόχο τη συζήτηση και συνδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του “INNOVATHENS”.

Το ΙΝΝOVATHENS είναι ένας κόμβος στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, στην “Τεχνόπολις”, σε ένα χώρο με 600.000 επισκέπτες ετησίως και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την ανάπτυξη, την καινοτομία και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας. Ο χώρος της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων είναι συνδεδεμένος με τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας και αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο για την εξάπλωση της δράσης στην πόλη.

Για τη δημιουργία του κόμβου INNOVATHENS, η “Τεχνόπολις” συνεργάζεται με τους παρακάτω φορείς καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBio), Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ,  και  Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ).  Το πλαίσιο συνεργασίας ορίζεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο έχουν συμφωνήσει οι παραπάνω φορείς.

Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS θα αξιοποιεί και θα μετασχηματίσει υφιστάμενες υποδομές χώρων σε ολοκληρωμένα κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ανέργων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Μέσω του κόμβου θα υποστηρίζονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτομικό και εξωστρεφή προσανατολισμό, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες στους νέους ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του θα έχει η ζωντανή, καθημερινή παρουσία των έμπειρων επιχειρηματιών, των επιστημόνων και των ερευνητών της Ελλάδας και της διασποράς, μέσω δραστηριοτήτων επιμόρφωσης, workshops και συνεργατικών εγχειρημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του κόμβου υπάρχουν στο δικτυακό τόπο http://www.innovathens.gr  ενώ η πρόσκληση της παρουσίασης του κόμβου υπάρχει διαθέσιμη εδώ  και το Δελτίο Τύπου εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com