Το Enterprise Europe Network βοηθά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network είναι ένα βασικό εργαλείο στη στρατηγική της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης . Συγκεντρώνοντας κοντά στις 600 οργανώσεις στήριξης των επιχειρήσεων σε περισσότερες από 50 χώρες, σκοπό έχει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αδράξουν τις απαράμιλλες δυνατότητες των επιχειρήσεων στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά .

Οι οργανώσεις μέλη του Enterprise Europe Network, μεταξύ των οποίων είναι και το  Enterprise Europe Network-Hellas περιλαμβάνουν εμπορικά επιμελητήρια, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και φορείς ανάπτυξης . Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορείς έχουν στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα . Γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις ανάγκες των πελατών τους – και ξέρουν την Ευρώπη .

Ως μέλη του Enterprise Europe Network συνδέονται μέσα από ισχυρές βάσεις δεδομένων , μοιράζονται τις γνώσεις τους και την προμήθεια των τεχνολογιών και των επιχειρηματικών εταίρων σε όλες τις χώρες του Δικτύου. Είναι επίσης στενά συνδεδεμένες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις πολιτικές της ΕΕ και να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους προσαρμοσμένες στις μικρές επιχειρήσεις

Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση . Επειδή το 99 % του συνόλου των επιχειρήσεων της ΕΕ είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ( ΜΜΕ ) , που αντιπροσωπεύουν το 67 % των θέσεων εργασίας , ό,τι είναι καλό για τις ΜΜΕ είναι καλό και για την οικονομία της Ευρώπης .

Υπάρχει συν – χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας (CIP , 2007-13 ) , ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ, που  έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές . Οι υπηρεσίες του δικτύου προσαρμόζονται στις ΜΜΕ , αλλά είναι επίσης διαθέσιμες και σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις , πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα .

Το Enterprise Europe Network ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2008 από την Επιτροπή της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας . Βασίζεται στο προηγούμενο Euro Info Centre ( EIC ) και Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας ( IRC ) Δίκτυα , που ιδρύθηκε το 1987 και το 1995 αντίστοιχα .

Με τις συνδυασμένες υπηρεσίες αυτών των άκρως επιτυχημένων προκατόχων, το δίκτυο είναι μια πραγματική one-stop shop για τις μικρές επιχειρήσεις . Περισσότεροι από 3.000 συνεργάτες και έμπειρο προσωπικό, είναι διαθέσιμο να δώσει πρακτικές απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στη γλώσσα της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά.

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ),  συνεργάζεται με το ΕΚΤ  για την υλοποίηση του Enterprise Europe Network-Hellas, παρέχοντας υποστήριξη σε θέματα Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, με σκοπό να βοηθηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com