Κοινότητα “Patching Circle Athens”

OSDC_bees_networkΤο Patching Circle Athens είναι μια κοινότητα χρηστών οπτικών γλωσσών προγραμματισμού (visual programming language) όπως το Pure Data, vvvv, Max/MSP, Isadora, Quartz Composer κτλ.

Στόχος της κοινότητας είναι οι περιοδικές συναντήσεις των μελών της για αλληλοβοήθεια, υποστήριξη και δημιουργία συνεργασιών. Οι συναντήσεις των μελών είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει ή να χρησιμοποιεί κάποια από αυτές τις γλώσσες προγραμματισμού. Παρόλα αυτά τα θέματα συζητήσεων και τα projects έχουν άμεση σχέση με το θέμα της κοινότητας.

Η κοινότητα έχει τη βάση της στην Αθήνα και είναι σε συνεχή αναζήτηση νέων μελών, ήτοι ανθρώπων που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την προσπάθειά της κοινότητας, να ενημερώνονται για την εξέλιξη των project της, ή ακόμη και να εμπλακούν με ενεργό δημιουργική δράση! Το τρέχον project ανοιχτού κώδικα της κοινότητας είναι το Repatcher-Extended, ένας patchable matrix controller για προγράμματα δημιουργημένα με κάποια οπτική γλώσσα προγραμματισμού, βασισμένο στο rePatcher, ένα Arduino shield από το Open Music Labs.

Το site της κοινότητας είναι το http://patchingcircleathens.labyrinthos.gr/ η λίστα mail είναι http://labyrinthos.gr/lists/listinfo/vp-athens και το facebok group είναι https://www.facebook.com/groups/332676466861713/ εκεί μπορεί οποιοσδήποτε να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της κοινότητας, και να γνωρίσει τα μέλη της είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά.

Το κείμενο έχει συγγραφεί από τον Αλέξανδρο Δρυμωνίτη, μουσικό και ενεργό μέλος της κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com