Athens Green Hackathon 2013

greenhackathon_bigΓια δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα το Athens Green Hackathon 2013. Τα Green Hackathons είναι μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες προγραμματιστές «συναντιούνται» για να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν νέες ιδέες με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ένας από τους στόχους του Green Hackathon είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των αρχών των «Ανοιχτών Δεδομένων», οι οποίες κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση σε περιβαλλοντικά γεγονότα.

Η εταιρεία καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών Agro-Know Technologies, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και το coLab Workspace προσπαθούν φέτος να δώσουν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα, διοργανώνοντας το δεύτερο Athens Green Hackathon!

Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε εφαρμογές για την ιστοσελίδα αγροτικού συνεταιρισμού (όπως είναι η STEVIA Hellas), ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε έγκυρη και εμπλουτισμένη βιβλιογραφική πληροφορία; Μπορούμε να φτιάξουμε εφαρμογές για την ηλεκτρονική σελίδα εταιρίας πώλησης φυσικών προϊόντων (όπως είναι η APIVITA), ενισχύοντας την πρόσβαση σε σχετικό πολυγλωσσικό εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες; Μπορούν τα ανοικτά δεδομένα (Open Data) να δώσουν λύσεις στα παραπάνω ερωτήματα;

Το Hackathon ξεκινάει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, με ένα Hands-On Session στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος (Αίθουσα Διαλέξεων / Πατριάρχου Γρηγορίου & Νεαπόλεως, 153 10 Αγία Παρασκευή). Η διαδικασία ολοκληρώνεται το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 με το Athens Green Hackathon 2013 στο coLab Workspace (Πετράκη 28, Αθήνα), αξιοποιώντας όλα όσα μάθαμε για τις τεχνολογικές εφαρμογές, τις υποδομές και τα ανοικτά δεδομένα από ερευνητές διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων, για να διεκδικήσουμε ένα από τα έπαθλα του διαγωνισμού!

Η συμμετοχή στο Athens Green Hackathon 2013 είναι δωρεάν! Αν θέλετε να προλάβετε μια από τις διαθέσιμες θέσεις και να χακάρετε, δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το evnet, τα έπαθλα, τις τοποθεσίες διεξαγωγής και το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που υπάρχει εδώ.

Διοργάνωση:

colab dimo agro

 

 

 

 

Με τη χρηματοδότηση:

aginfra organic sema

 

 

 

 

Με την υποστήριξη:

eellak okfn start

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com