Προώθηση της καινοτομίας σε επιχειρήσεις και φορείς: Χρήση εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ IT Automation

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Προώθηση της καινοτομίας σε επιχειρήσεις και φορείς: Χρήση εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ IT Automation για την παροχή λειτουργιών DevOps σε μεγάλα πληροφοριακά συστήματα”, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση διεξήχθη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Μικρό Αμφιθέατρο) στις 17.00.

Η εφαρμογή σας ή το start up σας έχει γίνει τόσο επιτυχημένο που απαιτεί πλέον τεχνολογίες Scale Out; Πρέπει να διαχειριστείτε και ελέγχετε δεκάδες ή εκατοντάδες εξυπηρετητές, διατηρώντας μια κοινή διαμόρφωση σε όλους, με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους  και υψηλή παραγωγικότητα; Θέλετε να εκμεταλλευτείτε εύκολα πόρους, από εναλλακτικούς Cloud providers; Θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την ικανότητα της ομάδας IT Operations και το επίπεδο συνεργασίας της με την ομάδα Software Development; Έχετε καθημερινά πολλαπλά νέα releases της εφαρμογής σας, που πρέπει να γίνουν deploy σε πολλαπλά μηχανήματα με προβλέψιμο τρόπο; Και ταυτόχρονα διατηρώντας τον διαχωρισμό του περιβάλλοντος παραγωγής, ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας;

Για όλα τα  παραπάνω η κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ παρέχει ισχυρά IT automation εργαλεία, για την αυτοματοποίηση διαχείρισης και λειτουργίας μεγάλης κλίμακας υποδομών και υπηρεσιών, με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό και υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:00-17:15 Εγγραφές

17:15-17:45 Ενημερωτική Παρουσίαση Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (Γεωργία Τζένου, ΕΚΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

17:45-18:00 Εισαγωγή της αναγκαιότητας εργαλείων DevOps (Παναγιώτης Σταθόπουλος, ΕΚΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

18:00–18:30 Παρουσίαση του εργαλείου αυτοματισμού υποδομής Puppet και της εμπειρίας χρήσης του στο ΕΚΤ (Αλέξανδρος Σουμπλής, ΕΚΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

18:30–19:00 Παρουσίαση και πραγματικό demo του εργαλείου Rundeck (Κώστας Χρηστίδης, ΕΚΤ) – ΠαρουσίασηΒίντεο

19:00–19:30 Παρουσίαση του εργαλείου CFEngine (Παναγιώτης Χρηστέας, Hellug) – ΠαρουσίασηΒίντεο

19:30–20:00 Ερωτήσεις-συζήτηση

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ/ΛΑΚ, κ. Διομήδης Σπινέλλης.

Όλες οι παρουσιάσεις των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Συνεργασίες» είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com