Ναυτιλία και Υπηρεσίες

Το 2004, τρεις επιχειρηματίες από τη Δανία ίδρυσαν τη North Invent
A / S , η οποία κατασκευάζει οθόνες πλοήγησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, κατάλληλες να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες.
Οι συσκευές βρίσκονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου από
κρουαζιερόπλοια έως στρατιωτικά πλοία.

Η Επιδίωξη ευκαιριών στο εξωτερικό, ήταν ανέκαθεν πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία , η οποία εξ’αγει το 80 % των προϊόντων της στους Ευρωπαίους διανομείς ή αντιπροσώπους , οι οποίοι στη συνέχεια μεταπωλούν πολλά από τα προϊόντα στη Νότια Κορέα και την Κίνα Όταν North Invent ξεκίνησε την αναζήτησή για εταίρους στην Ελλάδα, και γι’
αυτό ζήτησε τη βοήθεια του Enterprise Europe Network , του οποίου οι
3.000 εμπειρογνώμονες σε 50 χώρες, μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να βρουν νέες επιχειρηματικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο .

«Ως μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές χώρες του κόσμου, η Ελλάδα είναι φυσικά
μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά για εμάς», εξηγεί ο North Invent διευθύνων σύμβουλος της Lars Nordberg – Hansen . Δυστυχώς , η εταιρεία δεν είχε το χρόνο ούτε τους πόρους για να κάνει την Ελλάδα μια προτεραιότητα .

«Χάρη στο δίκτυο Enterprise Europe Network» , λέει , «έχουμε ανακαλύψει τώρα εξαιρετικά και πολύ συγκεκριμένα κίνητρα να το πράξουμε».
Όλα είχαν οργανωθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμάνη του δικτύου στην Ελλάδα ,
που βασίζεται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στην Αθήνα .

Η North Invent συνέχισε τις συζητήσεις με την Marel Electronics SA, μια ελληνική
εταιρεία που κάνει επίσης εποχούμενα συστήματα για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η Δανέζικη φίρμα της εταιρείας, Marel ειδικεύεται στηι συντήρηση και επισκευή και έχει ισχυρούς δεσμούς με ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Μετά από μερικές δοκιμαστικές διαδρομές , διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες τους
έχουν συστήματα συμβατά και αποφάσισαν να συνεργαστούν για την προώθηση των προϊόντων του άλλου . «Με τη βοήθεια του δικτύου,ελπίζουμε να επεκτείνουμε τους διεθνείς μας ορίζοντές ακόμη περισσότερο», λέει ο Κυριάκος Αλεξόπουλος , ο διευθύνων σύμβουλος της Marel.

ΗΕταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα(ΕΕΛ/ΛΑΚ), συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συντονιστή τουEnterprise Europe Network-Hellas, έναν από τους κόμβους τουEnterprise Europe Network, παρέχοντας υποστήριξη σε θέματα Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, με σκοπό να βοηθηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com