#open@collab – Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη

open_business_modelΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και το CoLab Workspace διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμαΑνοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη. Η εκδήλωση διεξήχθει το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου στο Colab Workspace Athens (Πετράκη 28, Αθήνα) στις 11.00.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία της κατάρτισης και αξιολόγησης ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων, δηλαδή μοντέλων που βασίζονται σε ανοιχτές τεχνολογίες, λογισμικό, περιεχόμενα ή δεδομένα. Τα μοντέλα ανοιχτής επιχειρηματικότητας ή τα μοντέλα επιχειρηματικότητας που σε κάποιο στάδιο της αλυσίδας αξίας χρησιμοποιούν ανοιχτές άδειες αποτελούν ολοένα και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το βιωματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εnterprise Europe Network – Hellas (EEN) παρουσίασε πρότυπες μεθόδους κατάρτισης επιχειρηματικών μοντέλων, βασικά στοιχεία αδειοδοτικών λύσεων και έιχε ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ανοιχτά επιχειρηματικά μοντέλα.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και των υπηρεσιών που προσφέρει. Στη συνέχεια υπήρξε παρουσίαση για το πώς χρησιμοποιείται το “Business Model Canvas” για τη δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων. Παράλληλα έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την Ανοιχτή Αδειοδότηση, τις άδειες Creative Common και την ομότιμη παραγωγή, και οι παριστάμενοι γνώρισαν ποια επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να προκύψουν από την χρήση τέτοιων αδειών. Τέλος, έγινε ένα εργαστήρι για τη δημιουργία ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων στην πράξη, ξεκινώντας από το παράδειγμα του CoLab.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης:

  • 11.00 – 11.15 Εγγραφές – Χαιρετισμοί
  • 13.00 – 15.00 Εργαστήρι – Ανοιχτά Επιχειρηματικά Μοντέλα στην Πράξη / Το παράδειγμα του coLab (Σπύρος Καπετανάκης – CoLab Workspace)

Όλες οι παρουσιάσεις των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Συνεργασίες» είναι διαθέσιμες εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com