Ενημερωτική εκδήλωση «Έρευνα, Καινοτομία και Πρότυπα»

Διεξάγεται σήμε8250688924_c165d0308fρα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 09:00 – 16:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Έρευνα, Καινοτομία και Πρότυπα» που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας / Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ) και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει για τον ρόλο και τη συμβολή των προτύπων στην έρευνα και καινοτομία, τους τρόπους αξιοποίησης των εργαλείων της τυποποίησης στα ερευνητικά έργα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των ερευνητικών και τυποποιητικών έργων. Η εκδήλωση απευθύνεται στην ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματική κοινότητα, αποσκοπώντας στην καλύτερη αξιοποίηση της τυποποίησης και των προτύπων στα ερευνητικά έργα και τις δραστηριότητες καινοτομίας και λαμβάνοντας υπόψη τον τελικό σκοπό, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας οικονομίας.

Τα πρότυπα αποτελούν ένα πρόσφορο όχημα σύνδεσης της έρευνας και καινοτομίας με την αγορά και παρέχουν τη βάση για ουσιαστικότερες λύσεις κάλυψης των αναγκών της. Επιπλέον, τα πρότυπα μπορούν να βοηθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, την έρευνα και ανάπτυξη και την καινοτομία διασφαλίζοντας την ευρεία χρήση και διάδοση της γνώσης και των τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Horizon 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την Τυποποίηση κομβικής σημασίας για την έρευνα και προσβλέπει στην μεγαλύτερη αξιοποίηση προτύπων στην έρευνα και ανάπτυξη.

Το θεματολόγιο της εκδήλωσης περιλαμβάνει ενημέρωση για το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας και τις αρμοδιότητες τυποποίησης, διαπίστευσης και μετρολογίας, για ευκαιρίες χρηματοδότησης για την έρευνα και την καινοτομία και των σχετικών τυποποιητικών δραστηριοτήτων στο HORIZON 2020, παρουσίαση των υπηρεσιών για καινοτομία και επιχειρηματικότητα που προσφέρει το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, συντονιστής του οποίου είναι το ΕΚΤ, ενημέρωση για την αξιοποίηση της τυποποίησης και των προτύπων στα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, καθώς και παραδείγματα από τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας σε δράσεις τυποποίησης και έργα έρευνας, ανάπτυξης και αξιοποίησης της τυποποίησης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ

Η εκδήλωση μεταδίδεται και ζωντανά εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com