Πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων: “Openkorinthos”

Πηγή: www.opensource.comΗ Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση των δράσεων ανοιχτής πρόσβασης παρουσιάζει μία πρωτοβουλία νέων δημοτών του Δήμου Κορινθίων που υποστηρίζει ένα ανοιχτό και σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών, το Openkorinthos.

Το μοντέλο αυτό παρουσιάζεται ανοιχτό  στις φρέσκες ιδέες, την καινοτομία, τη δημιουργία, την αλλαγή, τη διαφάνεια, τη φαντασία, την ενημέρωση, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη αλλά πάνω από όλα την έκφραση γνώμης και τη συμμετοχή των δημοτών για τη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής τους.

Έχει τέσσερις βασικές υπηρεσίες:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά του Δήμου με ανταποκριτές τους πολίτες που περιγράφουν αξιοσημείωτες καταστάσεις. Ο κόσμος δίνει το στίγμα του από οπουδήποτε με εργαλείο το κινητό ή τον υπολογιστή, με μία φωτογραφία ή ένα σχόλιο

Πρόκειται για εφαρμογή, αποκλειστικά παρεχόμενη από το Openkorinthos, η οποία λειτουργεί σαν online game, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν προβλήματα και λάθη της πόλης μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη και να ανεβάζουν φωτογραφίες ή βίντεο επί τόπου.

Ενημέρωση σε ποιους γίνονται οι αναθέσεις, οι διαγωνισμοί, ποιοι είναι οι προμηθευτές, τα ποσά ανά έργο και  για τα οικονομικά δεδομένα και τις κινήσεις του Δήμου μέσα και από την ανασκόπηση που θα γίνεται σε μηνιαία βάση από το Openkorinthos.

Η Ομάδα Διαμεσολάβησης του Openkorinthos δέχεται αιτήματα , καταγγελίες και ερωτήματα θιγομένων δημοτών ή επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να διευθετηθούν τα σχετικά ζητήματα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ένας κόμβος μεταξύ δημοτών, ομάδων δημοτών, γειτονιών, επιχειρήσεων και Δήμου.

 

 

 

Ανοιχτό  στις φρέσκιες ιδέες , την καινοτομία, τη δημιουργία, την αλλαγή, τη διαφάνεια, τη φαντασία, την ενημέρωση, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη αλλά πάνω από όλα στην έκφραση γνώμης και τη συμμετοχή των δημοτών για τη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής τους. – See more at: http://openkorinthos.gr/index.php/open/category/tautothta#sthash.PwcoQ7V6.dpuf

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com