«Ώρα του Κώδικα»: Η Ελλάδα 4η παγκοσμίως σε συμμετοχές μαθητών / σπουδαστών!

Την code-hour-final_allεβδομάδα από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013, έλαβε χώρα η παγκόσμια δράση «Hour of Code», ή αλλιώς «Ώρα του Κώδικα», που διοργάνωσε το  το code.org και στην οποία η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με ανακοίνωση των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής.

H δράση αυτή αποσκοπούσε στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και με το σύνθημα «όλοι μπορούν» να αναπτύξουν ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να μάθει προγραμματισμό, η απάντηση έχει δοθεί από τον Steve Jobs: “Ο καθένας πρέπει να μάθει να προγραμματίζει…γιατί αυτό σε μαθαίνει πως να σκέφτεσαι”. Δεν είναι τυχαία η έμφαση που δίνουν στις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, μάλιστα η δράση υποστηρίχτηκε και από τον Αμερικανό πρόεδρο Obama , που κάλεσε κάθε Αμερικανό να μάθει να προγραμματίζει.

Στην Ελλάδα η «Ώρα του Κώδικα» με πρωτοβουλία των περισσοτέρων Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (182942/Γ2/29-11-2013) ως “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ωρα Κώδικα”.

Στη δράση «Ώρα του Κώδικα» συμμετείχαν περισσότεροι από 16.800.000 μαθητές. Η σειρά κατάταξης των χωρών με βάση τους μαθητές που συμμετείχαν ήταν: 1) ΗΠΑ, 2) Ηνωμένο Βασίλειο, 3) Καναδάς, 4)Ελλάδα, 5) Ινδία, 6) Αυστραλία, 7) Πολωνία, 8) Μεξικό, 9) Ισπανία, 10) Βραζιλία, 11) Γερμανία, 12) Μαλαισία, 13) Πορτογλία, 14) Ν. Κορέα.Αναλυτικά τα αποτελέσματα υπάρχουν διαθέσιμα εδώ.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια των εκπαιδευτικών πληροφορικής που παρότρυναν τους μαθητές τους να εμπλακούν στην ώρα του κώδικα καθώς επίσης και των μαθητών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παιγνιώδη προσέγγιση της «Ώρας του Κώδικα», με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έρθει τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των συμμετοχών των μαθητών / σπουδαστών. Ευχόμαστε η δράση να συνεχιστεί στην Ελλάδα και τα επόμενα έτη με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στο http://csedweek.org/

 

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com